Kako koristiti ajlajner da istaknete vaš oblik očiju

0

Oči su, najčešće, prva stvar koju drugi primijete na vama. Sjenka, maskara i ajlajner svakako su glavni komadi šminke koje nanosimo na oči, ali kada je riječ o ajlajneru, njega je uvijek potrebno nanositi prema obliku oka. Evo i kako.

Oči u obliku badema


Ako se unutrašnji i vanjski uglovi očiju nalaze na istom nivou i ako je udaljenost između unutrašnjih uglova očiju jedna dužini jednog oka, onda imate oči u obliku badema. Da biste privukli pažnju na ovaj oblik očiju, počnite sa izvlačenjem tanke linije na gornjem kapku od unutrašnjeg ugla. Liniju izvlačite do spoljašnjeg ugla, ali ne i izvan njega. Ova tehnika će vaše oči učiniti većima i izražajnijima.

Spušteni kapci


U ovom slučaju, višak kože visi iznad gornjih kapaka usljed čega oči izgledaju manje. Zbog toga morate što više dodati volumena na trepavice. Široke linije koje prekrivaju cijelu liniju trepavica na gornjim kapcima idealne su za ovaj oblik očiju. Takođe, koristite najtamniji ajlajner koji možete naći.

Daleko postavljene oči


Ako je razdaljina između očiju veća od dužine jednog oka, onda imate ovaj oblik očiju. Kako biste vizuelno približili oko oku, povucite liniju od unutrašnjeg ka spoljašnjem uglu, na gornjem kapku. Nakon toga, na donjem kapku, izvucite liniju od sredine oka ka spoljašnjem uglu, ali ne izvan njega. Takođe, kada nanosite maskaru, četkicom se krećite ka mostu nosa.

Krupne oči


Krupne (okrugle) oči veoma su izražajne pa sve što treba da uradite jeste da ih malo “izdužite”. Ajlajner nanesite na gornji kapak te liniju izvucite za oko jedan centimetar izvan spoljašnjeg ugla oka. Takođe, smoky eye je idealan za ovaj oblik očiju.

Izdužene oči


Ovaj oblik očiju smatra se veoma privlačnim i seksi, ali je potrebno ajlajner nanijeti veoma pažljivo kako oči ne bi izgledale “uske”. Kako bi izgledale veće i svjetlije, povucite liniju malo dalje od linije trepavica i blago je osjenčite. Bijelu olovku nanesite na tanku liniju između oka i trepavica. Zatim upotrijebite crnu olovku kako biste naglasili gornji kapak, podebljavajući srednji dio linije.

Blizu postavljene oči


Ako je udaljenost između očiju manja od dužine jednog oka, onda imate ovaj oblik očiju. U ovom slučaju, glavni je cilj da vam oči izgledaju otvorenije. Trebalo bi da napravite prelaz od svijetle do tamne sjenke na spoljašnjim uglovima očiju. Udaljite se malo od unutrašnjih uglova i počnite da izvlačite liniju. Kraj linije bi trebalo da bude izvan spoljašnjeg ugla i da linija bude malo podignuta.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info