Astrologija braka: Ovan

0

Ukoliko postoji “čist” tip Ovna, on može biti vrlo poželjan za sve vrste bližih kontakata. Pripada onoj grupi muškaraca o kome maštaju sve djevojke. Ima jednu romantičnu predstavu o onome što želi od svoje žene ili od žene uopšte: na prvom mjestu žena mora biti lijepa, pametna pa tek onda dobra. U mišljenju je kovencionalan, tako da ni u ljubavi ne popušta “boemskom” tipu romansi.

Od žene koju izaberu, traže visoku moralnost u svakom pogledu, iako se često i sami ne pridržavaju tih normi. U stvari, on ne podnosi nikakvu vrstu slučajnih “ljubavnih afera”. Vrlo je otvoren, ali uvijek traži i neku vrstu zadovoljstva izvan kuće: najčešće je to seks, jer ukoliko ga to u kući ne zadovolji, on će ga potražiti na drugoj strani. Muškarac Ovan je ponosan, potpuna je ličnost i kroz cijeli svoj život slaće ženi romantične pozive.

Njegov najveći problem u braku je kako da zadovolji svoju romantičnu koncepciju fizičke ljubavi. Na tom polju ima gotovo nezajažljive apetite koje ne može da sublimira. Žena koja želi Ovna za muža, može računati na dugovječnost ove veze, samo ako se sa njim uskladi fizički, odnosno seksualno.

Izvor: Horoskop i astrologija

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info