Astrologija braka: Lav

0

Muškarac Lav ulazi u bračni život sasvim zbunjen. Sposoban je da mnogo zaradi i voli da se to vidi i na djeci i na njemu. On je nevjerovatno ponosan, ali ne samo na njih, već prije svega na samog sebe. Zahtijeva da je uvijek u centru pažnje i želi da se sav porodični život vrti oko njega kao planete oko Sunca. Vrlo je ljubazan, simpatičan i posvećen porodici, ali na svoj način. Nikada, međutim, neće tolerisati nepoštovanje sopstvene ličnosti ili nered.

U svojoj glavi, on unaprijed fiksira šta je dužnost njegove žene i djece. Njegova ljubav je duboko romantična i vrlo apsorbujuća, zato što vjeruje da ima prava na sve njih. Iako je vrlo strastven, on će često beskrupulozno tražiti avanture sa drugim ženama, kako bi se potvrdio kao muškarac. A pošto je u principu konzervativan, nikada pored sebe ne bi mogao da podnese ženu koja bi se isto tako ponašala. Ona mora imati skrupula u svakom pogledu i mora biti van svake sumnje.

Pošto je u njegovoj prirodi da sudi, prije drugima nego sebi, izabraće ženu koja ima najviše standarde savršenstva. Prosječan Lav je dobar muž. Njegova plemenitost, dobrota i strastvena lojalnost u velikim životnim pitanjima i njegovo zaista veliko srce čine ga vrlo sigurnim i zadovoljavajućim mužem za osjetljivu, nježnu i ženstvenu ženu.

Izvor: Horoskop i astrologija

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info