Ljubavni horoskop za Ljeto 2017.

0

Kažu da se sve ćelije u tijelu mijenjaju svakih sedam godina. Ipak, ljudi vole da se hvale koliko godina se nisu promijenili. Jupiter u Vagi zato poručuje da ništa ne može biti fiksirano u jednoj tački (jer je onda već odavno mrtvo) pa, čak i da je tako, to bi onda značilo da je nepromjenjivo, a taj zakon ne važi za život. Pogledajte prirodu, svakog dana je drugačija. Jupiter želi ekspanziju!

Ravnoteža dvije suprotnosti, predstavljena simbolom Vage, potrebna je u svemu. Jupiter je 9. juna, konačno, krenuo direktno i za one koji žele da ga čuju, još jednom šapuće da se ne može stalno biti na istom. Treba u životu iskusiti obje strane. Ako vam je retrogradni tranzit donio zdravstvene probleme (ili višak kilograma), zapitajte se da li je neki dio vas odustao i predao se. Sada je prilika da obrate pažnju na to što tijelo pokušava putem simptoma da vam kaže. Razgovarajte sa tim dijelom sebe i pronađite odgovore.

E sad, vi ste u vašoj glavi sve lijepo konstruisali i nije vam jasno zašto se dotična osoba ne ponaša tako kako vi hoćete. Neka 14. jun i trigon Jupitera sa Merkurom, koji uživa u neobaveznim ćaskanjima i šalama, pomogne da dođete do odgovora na pitanja koja vam se već mjesecima vrzmaju u glavi. Iskoristite priliku da provučete i neke važne teme. Ipak, čuvajte se površne analize.

Pojedine Vage će konačno donijeti dugo odlagane odluke o svom ljubavnom životu, ali neke će ipak morati još da uče (ili pate). Ako ste u prethodnom periodu iskusili momente mira, radosti i zahvalnosti, ali i momente tuge, straha i ljutnje, to vam upravo može pomoći da pronađete pravi oslonac, u sebi. Ovnovima bi moglo biti najteže, a i Rakovima, naročito tokom vladavine Marsa u Raku u junu i većim dijelom jula.

Šta nam donosi Venera u Raku

Ako niste zadovoljni situacijom u kući, emotivne scene mogu dovesti i do depresije oko 25. juna, nakon kvadrata sa Marsom u Raku. Onima koje ovo ne opameti, buran kvadrat Jupitera i Merkura u Raku, 27. i 28. juna, može stvoriti dodatne sukobe i patnju. Rakovi mogu iznenada shvatiti da nešto ozbiljno nije u redu u porodičnim odnosima i doživjeti trenutak krize kada sve drugo postaje nevažno. Ipak, sve je to u cilju nečeg boljeg, većeg i stabilnijeg, u skladu sa svačijom natalnom kartom.

Ako boli ono što čujete, pogotovo ako dolazi od brata, sestre ili članova porodice, podsjetite se sa kojim idejama ste se poistovijetili, a koje više nisu odraz vaše ličnosti. Razmislite, dvije osobe reaguju uvijek drugačije na istu stvar, jer reakcija zavisi od njihovog mentalnog sklopa, nesvjesnih ubjeđenja stečenih tokom djetinjstva i bolnih životnih situacija.

Zato, ako je ikako moguće, povucite se u četiri zida i jezik za zube. Sada još jedna kap stvarno preliva već prepunu čašu. Jedno od ključnih rješenja je sada postati svjestan svojih misli, jer one nose energetski obrazac. Mijenjajte u sebi ono što vas povređuje, jer taj dio vas postoji sa nekim razlogom. Sunce u Raku i Jupiter će 6. jula pokazati kako niko ne može da vas nauči kako da izliječite sebe, ako odbijate da spoznate pravu suštinu svog unutrašnjeg bića. Nemojte se i ovaj put ograničavati zarad toga da ste u pravu. Zar je uopšte važno ko je u pravu ako se osjećate dobro?

Srećom, nakon svega toga, fokus dolazi na ljubav! Kao da je ikada bila zapostavljena! Parovi će uživati u slatkim ljubavnim zalogajima 19. jula, tokom trigona Jupitera sa Venerom u Blizancima! Oni sa podznakom u Blizancima mogu se odlučiti da svoju ljubav pretvore u bajku koja vodi do oltara, jer Saturn u Strijelcu traži odgovornost u odnosima i daje priliku samo vezama koje su upotpunjene razumom i dosljednošću, što Venera u Blizancima, složićete se, smatra jednom vrlo bezveznom riječju.

Za one koji su sami, a voljeli bi da nisu, nekoliko pitanja za razmišljanje: Šta (koga) ste izgubili u posljednjih par mjeseci? Koliko ste o ljubavi naučili slušajući mudre savjete, a ipak radeći sve po starom? I dokle ćete biti fokusirani na ostvarenje te jedne jedine želje koja nikako da se ispuni?! Univerzum za vas ima bolje planove i možda je baš ta vaša usmjerenost razlog zašto tu želju (osobu) gurate od sebe i ona ostaje nedostižna. Nemojte se bojati da od nečeg ili nekog odustanete, ali nemojte ni biti iznenađeni da vam se baš tada želja ostvari.

Uostalom, ako morate da imate to i to nešto da biste bili srećni, koliko stvarno možete da budete srećni? Ako izgubite to i to nešto, znači li onda da više ne možete da budete srećni? Odbacite uslove koji su vam neophodni za sreću, jer činjenica je da vam ne treba niko i ništa za to, jer već sve imate. Sjetite se da se sreća ne nalazi spolja i u nekom drugom već u vama samima, u vašem srcu te da je možete osjećati stalno samo ako tako odlučite.

Uživanje donosi sekstil Jupitera sa Suncem

Zato prve sedmice avgusta, od 2. do 8., budite miran ratnik, a ne fajter, šta god da se dešava i pokušajte da ne dozvolite da vas zaglavljenost u nekoj destruktivnoj emociji dovede do eskaliranja neuravnoteženog ponašanja. Pluton u Jarcu u kvadratu sa Jupiterom u Vagi traži promjene pa razmislite kome ste predali svoju moč ili, još opasnije, sebe. Da biste pronašli svjetlo na kraju tunela, nastavite da idete naprijed. Ne vrijedi stajati u mjestu ako je svuda oko vas mrak.

Pronađite smisao u malim stvarima u životu i to svakodnevno, a koje će vas poduprijeti kada nemate snage. Zato zaokružite 11. avgust na vašem kalendaru, kada je sekstil Jupitera sa Suncem u Lavu i uživajte sami sa sobom. Provodite vrijeme na suncu i budite stvaraoci svog idealnog dana i najljepšeg ljeta. Kupite sebi nešto raskošno ili obradujte nekog drugog ko će znati to da cijeni. Uvećavajte pozitivne vibracije! A oni koji su usvojili Jupiterove lekcije na vrijeme, mogu konačno da zaborave na brige, neuspjeh ili strah od uspjeha, kada 15. avgusta Jupiter bude formirao sekstil sa Merkurom u Lavu. Opustite se, sunčajte se i uživajte u morskih čarolijama.

Međutim, Venera u Raku neće biti raspoložena za diplomatske razgovore već će se na prvu najavu opasnosti (raskida, prevare) povući i ekskomunicirati vas, dok se ne sastavi sama sa sobom. Patiće ona u tišini, kada 17. avgusta bude imala kvadrat sa Jupiterom koji može da donese odljubljivanje, ako niste vidjeli osobu ispred vas takvu kakva stvarno jeste nego ste bili opčinjeni idejom o njoj i privlačnom pojavom. Zaboravite zato na zahtjeve, očekivanja, obaveze, moranja i neka vas vode samo emocije. Ipak, budite oprezni, nije toliko bitan kvantitet koliko kvalitet i čuvajte se onih slatkorječivih koji tepaju: “Srce moje, lutko, šećeru” i slično, a riječ “ljubav” im znači potpuno nešto drugo od onog što piše u rječniku.

Kada sve to preživimo, uslijediće još jedna dramatična promjena ponašanja radi privlačenja pažnje, naravno, jer ipak je 20. avgusta sekstil Jupitera sa Marsom u Lavu, koji voli reflektore i pozornicu. Muški dio populacije će biti spreman na kojekakve ludorije zarad neke djevojke. Vi ostali, koji niste u tom fazonu, spremajte garažu, polirajte ferarije, radite vježbe za povećanje mišićne mase, hranite se zdravo i provodite vrijeme sa onima koji su našli svoju životnu svrhu koja ih gura dalje. Inspirišite se!

Vjerujte i prihvatite da istina jeste prava suština ljubavi, 27. avgusta, u vrijeme sekstila sa Saturnom u Strijelcu, koji će potrajati do 1. septembra i učvrstiti poljuljane odnose. Takođe, učite i izložite se zanimljivim sadržajima koji će stvoriti nove neuronske veze u mozgu i podmladiti vas. Tačno je da naše reakcije uvijek nose u sebi zrnce prošlosti, ali 15. i 16. septembra sekstil sa Venerom u Lavu daje priliku da zaboravite na loša iskustva i stvorite nova, ljepša. Iskoristite ove dane za zabavu i dobar provod!

Posljednji aspekt, koji će Jupiter u Vagi praviti prije prelaska u Škorpiju, trajaće od 27. septembra do 1. oktobra, uz burnu opoziciju sa Uranom u Ovnu pa će neki od vas konačno priznati da su pogriješili, mada im to nikako neće biti prijatno. Ovnovi tada mogu biti posebno pod stresom. Oni koji inače teško upravljaju emocijama neka povedu računa o akcijama koje preduzimaju i odlukama koje donose.

Tranziti planeta traju određeno vrijeme, ali život se odvija u kontinuitetu, jer u suštini, sve ovo u toku godinu dana vladavine Jupitera u Vagi samo je zagrijavanje, priprema ili desert za njegov prelazak, na jesen, u Škorpiju. A tada ćemo shvatiti da je cilj da u određenim periodima života prolazimo kroz krize da bismo rasli kao ličnost. Istina je da Jupiter uvećava, ali od svakog pojedinca zavisi šta će to biti. Isključivo od njega samog. Zato tokom ovog perioda akumulirajte dovoljno mira, lijepih sjećanja i unutrašnje ravnoteže, jer trebaće vam.

Izvor: Astroportal

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info