Četiri stvari koje možete očekivati kada Vaša beba počne hodati

0

Vaš mališan u dobi od jedne ili dvije godine vidi svijet iz potpuno drugog ugla. Njegova perspektiva, čak i sa pola metra od poda, je početak razvoja više motoričkih i mentalnih vještina.

Kada bebe postanu aktivne i pokušavaju otpuzati tokom mijenjanja pelene, teško je koristiti pelene sa ljepljivom trakom. Ovo je najbolje vrijeme da počnete koristiti Pampers Pants! Aktivnoj bebi je lakše obući Pampers Pants i one obezbjeđuju udobnost i do 12 sati suhoće. Pants pelene su fleksibilne i mekane, te ih je mnogo lakše obući i skinuti. Bebe ne moraju ležati i potrebna su samo dva koraka kako bi ih obukli!

Postoje četiri stvari koje će Vaš pokretljivi mališan raditi uz pomoć Pampers Pants.

  • Trčanje. Većina beba nauči hodati bez pomoći između 9. i 17. mjeseca, tako da će Vaša beba vjerovatno lutati – ovo znači da je veoma važno da osigurate da je Vaš dom bezbjedan za bebe za odnedavno mobilno dijete. I pazite: Oko šestog mjeseca nakon što je Vaše dijete naučilo hodati, ono će najvjerovatnije biti sposobno da trči. Pripremite patike! Ono neće trčati nakon šestog mjeseca, ali će pokušavati da se mnogo kreće. Pripremite Vaše Pampers Pants!
  • Penjanje. “Gore” može postati omiljena riječ Vašeg mališana i iznenada će sve u Vašoj kući biti pogodno za penjanje, od namještaja do stepenica, psa i Vaše noge. Sada bi bilo pravo vrijeme da investirate u aktivnosti Vaše bebe koje uključuju penjanje. Postoje interaktivne podloge za igranje, časovi penjanja za avanturističnu djecu, pa čak i stepenice! Kada smo već kod toga, budite blizu Vašeg mališana u svakom trenutku.
  • Druženje. Iako ste i prije imali druženja s drugom djecom, Vaše dijete vjerovatno nije znalo šta da radi sa novim prijateljem. To će se sve promijeniti tokom ovih mjeseci. Očekujte od Vašeg djeteta da počne obraćati pažnju na djecu s kojom dolazi u kontakt ili da se sa njima asocira.
  • Igre pretvaranja. Igra pretvaranja je važna za razvoj Vašeg djeteta i njegove mašte i ovaj tip igre će zaista djelovati. Negdje oko ovog perioda, možda ćete primjetiti da Vaše dijete nešto mrmlja plišanim životinjama ili hrani svoje lutke. Potaknite Vaše dijete da koristi svoju maštu odabirući igračke kao što su kostimi, kućice za lutke ili lažna hrana. Prostiranjem igračaka ispred djeteta ili uzimanjem, pomoći ćete Vašem djetetu da razvije spretnost u nošenju više stvari i razvije koordinaciju očiju i ruku.

Razvoj je vrlo individualna stvar i svaki roditelj treba da prati svoju bebu i pruži podršku i poticaj za daljnu avanturu koju je beba već započela. Važan napomena svim roditeljima je da ne stavljaju dijete u položaj o kojem su pročitali da je pogodan za njihov uzrast. Dopustite da se beba prirodno razvija.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info