m:agazin – Da li je započela era letećih automobila?  

0

Gledaoci koji i ove subote, 10. juna, u 14:55 časova, budu uz program Radio-televizije Republike Srpske, imaće priliku da započnu novo putovanje u svijet nauke i tehnologije. Voditeljski par, Vanja Partalo i Igor Kalaba, će i ovaj put predstaviti korisne preporuke, vijesti i zanimljivosti, a ugostiće i interesantnog sagovornika.

Među izdvojenim sadržajima naći će se i priča letećem o automobilu, nedavno predstavljenom u Monaku, u koji mogu da se smjeste dvije osobe, a osposobljen je da se kreće u vazduhu maksimalnom brzinom i do 160 km/h. Ovaj nevjerovatni model predstavila je slovačka kompanija „AeroMobil“ na „Top Marques“, sajmu luksuznih automobila, a otkrio ga je ni manje ni više nego princ Albert II od Monaka.

Otkada je Sony, davne 1979. godine, predstavio „Walkman“, broj ljudi sa slušalicama u ušima svakodnevno raste. Prenosivi muzički plejeri su postajali sve manji i vremenom su se znatno izmijenili.  Ipak, takav koncept srušili su pametni uređaji koji su uklonili potrebu da se osim njih nosi još neka naprava. Ne propustite preporuke Android muzičkih plejera koji su prema korisničkim ocjenama označeni kao najbolji na tržištu.

Još mnogo zanimljivosti vas očekuje u 25 minuta m:agazina, a teme iz prethodnih izdanja emisije m:agazin možete da pregledate putem YouTube kanala kompanije m:tel. Za sve ostale informacije, posjetite m:tel stranicu ili m:tel blog.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info