Aksesoari: 10 pravila zbog kojih ćete izgledati spektakularno!

0

Kako biste izgledale spektakularno, stajling je potrebno malo “začiniti” određenim modnim dodacima odnosno aksesoarima.

Međutim, kada je riječ o aksesoarima, tako mnogo žena pravi katastrofalne greške, jer ne znaju kako je najbolje izabrati i koristiti aksesoare s ciljem postizanja privlačnog stajlinga. Upravo zbog toga vam donosimo ovaj mali vodič.

Nemojte nositi više od 3-4 velika modna dodatka


Moguće je kombinovati više velikih modnih dodataka u jednoj kombinaciji, ali ne više od 3 do 4. Naravno, oni se trebaju podudarati u stilu, materijalu i bojama.

Ne sakrivajte kragnu prevelikim šalom


Nije vam potreban preveliki šal kako biste prekrili kragnu koja je velika. Umjesto toga nosite svjetliju boju ispod, kako bi vaša kragna došla do izražaja, jer ona je već sama po sebi dovoljna.

Malene komade nakita nosite u kompletu


Nekima je ovo previše, jer djeluje prejednostavno i monotono, ali ako je riječ o sitnim komadima nakita, onda je sasvim ženstveno i elegantno da ih nosite zajedno.

Zaboravite pravilo slaganja boja cipela i torbe


Ovo pravilo je odavno izašlo iz mode i prestanite ga pratiti. Jednostavno se poigrajte bojama i izaberite čak kontrastne boje za potpuni wow efekat.

Izaberite: Jarke boje ili upadljivi modni dodaci


Kada radite na svom cjelokupnom stajlingu, važno je odrediti kakav efekat želite postići, a zatim odlučiti šta naglasiti. Ono što može privući pažnju su odjeća, šminka ili modni dodaci, ali trabalo bi izbjegavati da to radite sa svim istovremeno. Primjera radi: velika naborana kragna na bluzi u kombinaciji sa velikim naušnicama jednostavno izgleda apsurdno.

Nemojte nositi sat uz večernje haljine


Tokom dana sat djeluje kao odličan modni dodatak, jer je elegantan, poslovan i mudar odabir. Međutim, uveče, kada se odlučite za potpunu eleganciju, jednostavno ne ide.

Veliko prstenje nije za svakoga


Veliko prstenje zahtijeva duge, tanke prste. Zato nemojte požuriti da ga kupite, prije nego probate i vidite kako vam stoji. I malo prstenje može biti dobra opcija.

Uparite boju rukavica sa nekim odjevnim komadom


Najlakši način da odaberete rukavice u boji jeste da ih kombinujete sa bojom vašeg kaiša, karmina ili cipela. Na taj način njihova autentičnost će se dodatno naglasiti.

Izbjegavajte crnu obuću kada nosite odjeću pastelnih boja


Ako nosite pastelne komade odjeće, najbolje ih je kombinovati sa svjetlijom obućom.

Specifične etno komade nakita nosite uz odjeću prirodnih boja


Ako imate specifičan nakit, prepun detalja ili boja, nosite ga uz jednostavne i jednobojne komade odjeće, kako biste u potpunosti naglasili njihovu specifičnost.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info