m:agazin – Izumi koji predstavljaju budućnost letećih robota

0

TV emisija m:agazin će i ove subote, u 14.30 časova, na programu Radio-televizije Republike Srpske, gledaocima predstaviti aktuelnosti i zanimljivosti iz svijeta tehnologije i nauke. Voditelji, Vanja Partalo i Igor Kalaba, će u okviru 34. izdanja m:agazina predstaviti korisne preporuke, nevjerovatne eksperimente, ali i zanimljivog sagovornika.

Među izdvojenim sadržajima naći će se i priča o krovu jedne naizgled obične pekare u Sidneju, koja će uskoro postati nosilac jednog od najvećih solarnih projekata u Australiji. Ovaj potez će smanjiti troškove električne energije, a investitori će čak i zaraditi novac prodajući višak struje elektromreži. Nešto dalje, u Ujedinjenom kraljevstvu, energija dobijena na parni pogon dobija novi život, inicijativom grupe neumornih mehaničara koji su frustrirani kompleksnošću moderne tehnologije. Na taj način je nastao „Hudspith“, bicikl na parni pogon, o kojem više možete da saznate u predstojećem izdanju m:agazina.

Da su dronovi nepresušan izvor inspiracije za inovatore, potvrđuje i „Fleye“, autonomna, zabavna i prije svega – bezbjedna vrsta drona. U pitanju je izum koji predstavlja budućnost letećih robota. Možete li da zamislite da dron leti kroz vašu kancelariju i samostalno donosi odluke o svojim kretnjama? Saznajte kako je to moguće.

U Banjaluci je 20. i 21. maja, u SD „Borik“, uz podršku kompanije m:tel, održan treći Sajam za djecu i porodicu koji je ujedno i najveći događaj za djecu i porodicu ove vrste u regionu, gdje su promovisane porodične vrijednosti, briga o djeci, roditeljstvo, kreativnost i sportski duh. Detalje o realizovanom sajmu predstaviće gošća m:agazina, Nikolina Aničić, menadžer sajma.

Prethodna izdanja emisije m:agazin dostupna su i na YouTube kanalu kompanije m:tel, a za sve ostale informacije posjetite m:tel stranicu ili m:tel blog.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info