5 haljina koje svaka žena treba imati u svom ormaru

0

Postoje dani kada nemate snage, a ni inspiracije da se posvetite izboru odjeće, uzimajući prvu stvar koja vam se nađe pri ruci, kako biste riješili taj “problem”.

Kako vam se to ne bi često dešavalo i kako biste uživali u odjeći, umjesto da muku mučile sa izborom iste, donosimo vam pet haljina koje svaka žena treba imati u svom ormaru, a koje će sjajno poslužiti za većinu prilika kada ne znate šta obući.

Maksi haljina


U startu ćemo vam razbiti predrasudu o tome kako samo visoke žene mogu nositi maksi haljine. Možete je nositi i ako ste niske, samo pronađite onu koja je odgovarajuća vašoj figuri. Posebno se preporučuje i ženama koje imaju jače bokove, a koje žele vizuelno izdužiti figuru.

Haljina sa cvjetnim uzorkom


Bili bismo iznenađeni kada bismo saznali da već nemate jednu takvu u vašem ormaru, ali bez brige, ako nemate, pravićemo se da ne znamo. A vi požurite da nabavite jednu, kako biste zablistale u svakoj prilici. Odlična je i kao izbor za prvi sastanak, jer realno, poznajete li ikoga da mu loše stoji haljina sa cvjetnim uzorkom?

Mala crna haljina


Šta je ženski ormar bez male crne haljine? Uvijek će vam poslužiti i neće biti prilike na koju je nećete moći obući, jer to je obavezni dio dnevnog stajlinga, ali i večernje varijante. Bilo kuda, mala crna haljina svuda.

Haljina dugih rukava


Haljina dugih rukava može poslužiti kao idealna varijanta za poslovni sastanak, konferenciju ili razgovor za posao. Ujedno je dobra i za kafu nakon posla. Jednostavno, možete je uvijek izvući kao as iz rukava.

Haljina za posao


Ako vaš posao zahtijeva dres kod koji nameće određene dužine suknje, rukava ili pantalona, možete izvući jednu ovakvu haljinu iz ormara. Naročito će vam poslužiti onda kada postane prevruće da biste oblačii pantalone. Glavno pravilo je da ne otkrivate previše, ali i da se osjećate dobro u ovoj haljini.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info