7 tajni mentalno snažnih žena

0

Šta znači biti mentalno snažan?

Pa, ono što ne znači je da se nikada nećete boriti sa problemima kao što su anksioznost i depresija. Svi se moramo, u izvjesnoj mjeri, suočiti i boriti sa tim stanjima uma u nekom trenutku. Osoba koja se nikada nije suočila i borila s njima veoma je rijetka, poput iskrenog političara.

Međutim, ne morate biti prosvijetljeni majsor meditacije u pećini Himalaja da biste ostvarili ličnu verziju mentalne snage. Uz malo prakse i namjere ka ostvarivanju svjesnosti možete ostvariti ogroman napredak ili čak se izdignuti iznad izazovnih životnih okolnosti i situacija.

Postoji mnogo načina da se postane mentalno snažna žena. Donosimo sedam stvari koje svako može uvrstiti u svoj život, a koje vam mogu pomoći da postanete mentalno snažni.

Volite sebe, iznad svega


Možda ćete osjetiti nešto čudno u grudima zbog ideje da volite sebe. Ne brinite. To se dešava skoro svima. Ali, činjenica je da je veoma teško voljeti druge ako ne volite sebe.

Naučite da budete i slabi i snažni


Sposobnost da vidite svijet iznad crno-bijelih nijansi dio je mentalne snage. Mnogi pripisuju slabost stvarima koje su “mekane”, a moć stvarima koje su snažne. Ali, to je crno-bijelo razmišljanje. Ne samo da je moguće već je i potrebno biti slab i snažan kako bi se održala ravnoteža i mentalna snaga.

Nastavite dalje, čak i kada je teško


Odustajanje je vjerovanje da nemate ono što je potrebno i da ne možete izdržati. Ono je protkano sumnjom u sebe i beznađem. Mentalno snažne žene uvijek se nadaju. Poznato im je da ništa nije trajno te razumiju da iz izazovnih situacija mnogo toga mogu da nauče.

Nemojte se zadovoljavati onim što nije dovoljno dobro


Ozbiljno. Osim, naravno, ako ne osjećate naklonost prema potcijenjenosti i uživate u dubokoj ogorčenosti koja raste s vremenom. Tada možete. To nije način da budete mentalno snažni (i samima vam je jasno).

Kažite: “Ne”, bez oklijevanja


Ako vam intuicija govori da nešto nije u redu, onda je to zaista tako. Mentalno snažne žene znaju da imaju mogućnost da odbiju sve što nije dobro za njih. One su svjesne da “Ne” nije vulgarna riječ.

Eliminišite negativne ljude iz svog života


Naravno, ovo je lakše reći nego uraditi. Pogotovo ako je negativna osoba sastavni dio vašeg života. Ali, to je izvodivo. Negativne osobe će ostati u vašem životu sve dok im dajete ono što one žele. To može početi s novcem, prijateljstvom, automobilom. Ali, na kraju, to će postati vaše vrijeme, vaša pažnja i vaša energija. To je težak danak na vaše mentalno stanje i to vam nije potrebno.

Pohvalite sebe, umjesto da čekate odobrenje drugih


Pod pohvalama ne mislimo na hvalisanje. Međutim, ako cijenite sebe zbog postignuća ili pozitivnih djela, to je dio režima koji praktikuju mentalno snažne osobe. Drugim riječima, to je zdravo. Ovo je potpuno drugačije od korištenja samokritika i ličnog degradiranja, a koje ima za cilj privlačenje pozitivnih komentara od strane drugih ljudi. I to je mnogo manje zdravo.

“Tvoja vjerovanja postaju tvoje misli,

Tvoje misli postaju tvoje riječi,

Tvoje riječi postaju tvoji postupci,

Tvoji postupci postaju tvoje navike,

Tvoje navike postaju tvoje vrijednosti,

Tvoje vrijednosti postaju tvoja sudbina.”

Mahatma Gandi

I time je sve rečeno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info