m:tel podržao i ovogodišnji festival dječije pjesme

0

Đurđevdanski festival u Banjaluci ponovo okuplja talentovane mališane

Među tradicionalnim prijateljstvima koje kompanija m:tel godinama njeguje je i manifestacija „Đurđevdanski festival dječje pjesme“, koja se ove godine u Banjaluci održava 24. put. Ovakve i slične kulturne događaje, m:tel konstantno podržava u okviru svoje društvene odgovornosti, nastojeći tako pomoći da se obezbijede što bolji uslovi za razvoj i promociju pravih vrijednosti u društvu u kojem posluje.

Kako je najavljeno na press konferenciji koja je održana 11. maja 2017. godine u prostorijama RTRS-a, organizatora Festivala, ove godine će posjetioci moći da uživaju u 16 kompozicija izabranih od ukupno 65 radova pristiglih na javni poziv, kao i 19 izvođača solista.

Festival će biti održan 12. maja u Sportskoj dvorani „Borik” u Banjaluci, s početkom u 20 časova. Osim same festivalske večeri, dan prije, tačno u podne, za najmlađe Banjalučane upriličen je koncert učesnika festivala u Muzičkom paviljonu parka Petar Kočić, a na dan održavanja Festivala, u predfestivalskom programu koji počinje u 18 časova, učestvovaće djeca iz banjalučkih plesnih klubova i dosadašnji učesnici Festivala. Učesnici revijalnog dijela ove manifestacije su  hor „Vrapčići“ i Lukijan Ivanović.

I ove godine Festival ima humanitarnu notu, kao i prošlogodišnji, jer će ukupan prihod od prodaje ulaznica biti uplaćen  bolnici u Zvorniku, i to Dječijem odjeljenju ove zdravstvene ustanove. Cijena ulaznice za glavni takmičarski program iznosi simboličnu 1 KM, a za sve ostale programe ulaz je besplatan.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info