m:agazin – Tehnologija u borbi za očuvanje životne sredine

0

TV emisija m:agazin i ove subote, 13. maja, u 14:50 časova, u okviru programa Radio-televizije Republike Srpske, donosi nove naučne i tehnološke poslastice. Voditeljski par, Vanja Partalo i Igor Kalaba, će i ovaj put gledaoce zabaviti, ali i informisati o korisnim preporukama, savjetima i izdvojenim novitetima i aktuelnostima koje u velikoj mjeri kroje čovjekovu svakodnevicu.

Među izdvojenim temama u 32. izdanju emisije, naći će se i priča o surferima u Australiji, koji su odlučili da ovom sportu dodaju i društveno odgovornu komponentu. Dizajneri dasaka za surfanje iz Kvinslenda nastoje da kreiraju idealnu dasku koja ne samo da je jednostavna za upotrebu, već je kreirana od ekološkog materijala. Među sličnim inovativnim projektima istakla se i jedna britanska inicijativa koja kombinuje dronove, razne studije i navigacijsku tehnologiju kako bi se utvrdilo gdje završavaju milioni tona plastičnog otpada koji završi u morskim prostranstvima. Radi se o jedinstvenom konceptu “The Plastic Tides” koji se zasniva na mapiranju kretanja otpada, prije nego što završi na nekoj od obala. Kako je to zaista moguće, saznajte u predstojećem m:agazinu.

Kako drveće uspijeva da preživi zimu? Zašto je vruće ispod zemljine kore i zašto uopšte postoje oblaci? U okviru rubrike „Preporučujemo“ saznaćete više o dva YouTube kanala koja se, između ostalog, bave ovim i sličnim tematikama, a koja su ubrzo osvojila pažnju miliona pratilaca. Dodatne zanimljivosti će i ovaj put biti predstavljene u okviru „Kratkih vijesti“, te će gledaoci imati priliku da saznaju više o aktuelnostima iz svijeta nauke i tehnologije.

Vanja i Igor su i ovaj put bili u dobrom društvu, a gost emisije bila je Karolina Karalić, PR „OK Festa“, festivala čije održavanje i ove godine pomaže kompanija m:tel. Gledaoci će imati priliku da saznaju više o ovogodišnjem programu, zanimljivostima, kao i drugim korisnim informacijama.

Prethodna izdanja emisije m:agazin dostupna su i na YouTube kanalu kompanije m:tel, a za sve ostale informacije posjetite m:tel stranicu ili m:tel blog.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info