Veze i brak: Preko ovih stvari nijedna pametna žena ne prelazi!

0

Vjerovatno ćete se složiti kako su kompromisi sastavni dio svake veze i braka, ali određene stvari nikada ne treba da tolerišete. Bar ne sljedeće četiri!

Konstantno zanemarivanje


Svi smo ponekad opterećeni svakodnevnim obavezama, poslom, problematičnim životnim situacijama i drugim stvarima zbog kojih lako zaboravimo na partnera. To je sasvim normalna pojava u ljubavnom odnosu koju, prije ili kasnije, iskuse svi parovi.

Međutim, u zdravoj vezi partneri će, bez obzira na sve, naposljetku naći vremena za svoju drugu polovinu, makar nakratko. Konstantno zanemarivanje jasan je znak da vašem partneru jednostavno nije stalo do vas.

Omalovažavanje


Neke stvari jednostavno ne smijete trpiti. Omalovažavanje, vrijeđanje, psovke, ružne riječi – ne spuštajte ponizno glavu pred ovim stvarima, jer zaslužujete najbolje, a partner koji vas ovako tretira definitivno ne spada u tu kategoriju.

Nepoštovanje vaše porodice i prijatelja


Ne možete previše uticati na to kako se vaš partner ponaša prema vlastitoj porodici i prijateljima. Naravno, ako je prema njima bezobrazan bez razloga, vjerovatno i nije najbolji materijal za ljubavnu vezu. Nepoštovanje prema vašoj porodici i prijateljima takođe ne biste trebali opraštati.

Fizičko nasilje


U ovom slučaju objašnjenje nije ni potrebno. Svi moramo imati nultu stopu tolerancije na bilo kakvu vrstu fizičkog nasilja.

Izvor: Zadovoljna

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info