Ovo su NAJPOPULARNIJE naočale ove sezone!

0

Davno su prošla vremena kada su se one nosile samo radi vida. Štaviše, današnji modeli naočala veoma su moderni, privlačni i, svakako, funkcionalni. Shodno tome, okvire možete pronaći u raznim bojama i dezenima, a neke od najpopularnijih pomogla nam je odabrati banjalučka Zoom optika (prodavnice Zoom Optike možete pronaći u Banjaluci, na Klinici Svjetlost). Evo i o kojima je riječ.

Čak iako niste pobornik animal printa, znajte da je dovoljno da imate samo jedan mali detalj koji vam u potpunosti može osvježiti stajling, bez obzira da li su u pitanju štikle, baletanke, kaiš ili naočale! Ovaj model je idealan za trouglasti oblik lica.

Ukoliko imate smeđe oči ili oči boje lješnjaka, ova fantastična kombinacija plave i nježne tirkizne istaknuće vaše oči na najljepši mogući način. Ovaj model je idealan za četvrtasti oblik lica.

Kakav je pogled kroz ružičaste naočale? Odličan, posebno ako je riječ o okvirima! Ukoliko imate tamniju nijansu kose, ovaj model će vam odlično pristajati, jer će (bukvalno) istaknuti vaše lice. Model je, takođe, idealan i za ovalni oblik lica.

S obzirom na to da je zelena (kao i sve njene nijanse) jedna od najpopularnijih proljetnih boja, uvijek možete dodati mali detalj u ovoj boji kako biste izgledali moderno. Da, to mogu biti i naočale, a ovaj model je idealan za četvrtasti oblik lica.

Sjećate se naočala stroge učiteljice? Ovo je modernija i privlačnija varijanta, a koja savršeno odgovara damama koje imaju okrugli oblik lica.

Ovaj klasični model mnogo je zanimljiviji zbog spoja plave i zlatne nijanse, a odgovara damama sa okruglim oblikom lica. Naravno, ukoliko želite da postignete sjajan efekat, birajte i torbu u plavoj nijansi.

Ukoliko ste ljubitelj tamnijih okvira, ovaj model je idealan za vas – nije previše taman pa vam neće “zatvoriti” lice, a nije ni previše svijetao te će na najsuptilniji način istaknuti vaše crte lica, a pri tome neće naglasiti sitne bore oko očiju. Idealan za dame sa ovalnim oblikom lica.

Ovaj model je moderan i popularan koliko zbog boje okvira toliko i zbog njegovog oblika – okvir je samo sa gornje strane, a stakla su nježno “utisnuta” u njega. Upravo zbog toga one ne izgledaju preglomazno, a idealne su za okrugli oblik lica.

Ukoliko ipak niste pobornik okvira u boji, onda su za vas idealni klasični, crni okviri s kojima, zaista, ne možete pogriješiti. Ovaj model najbolje pristaje okruglom i ovalnom obliku lica.

Ukoliko imate srcolik ili trouglasti oblik lica, ovaj model je baš za vas. Pored toga, njegov print ga izdvaja u odnosu na druge modele, a najbolje od svega je to što će vam ovaj model u potpunosti “otvoriti” lice.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info