10 grešaka u ljubavi koje zrela žena više nikada neće ponoviti

0

Zrelost je doba kada se zaista susretnemo sa samima sobom. Nakon mladalačke zaslijepljenosti i razmišljanjima o žrtvovanju, počinjemo da živimo za sebe. To ne znači da nam nije potreban niko drugi. Da li to znači da smo postali uspješni, okrenuti ka sebi, puni samopouzdanja ili usamljeni? Ne. Želimo ljubav, toplinu i odnose pune razumijevanja isto kao i kada smo imali dvadeset godina. Ali, do sada smo naučile da su u zdravoj vezi sve te stvari recipročne.

Upravo iz svega gore navedenog, zrela žena nikada neće ponoviti sljedeće stvari.

  • Ne čeka poruke i pozive muškarca. Ili prva pošalje poruku ili isključi iz života one koji nemaju vremena ni da joj jave ili napišu da su zauzeti.
  • Ne želi da ide na sastanak ako joj mjesto i vrijeme ne odgovaraju. Ako muškarac nije zainteresovan za to koliko je žena zauzeta, za njene želje, udobnost, to nikako nije dobro. Upravo takav muškarac nije vam ni potreban.
  • Ne oprašta mu ako joj ne kupi poklon za rođendan. Ljudi koji škrtare na novcu obično škrtare i na svemu ostalom. Još ako ne zapamte datum koji je važan za njihovu partnerku, pokazuju koliko je ne cijene.
  • Ne opravdava nečiji neuspjeh poslije četrdesete godine. To ne znači da je sponzoruša. Kada smo bili mladi, eksperimentisali smo, pokušavali i padali, radili razne poslove. Već sa 40 godina trebalo bi da imamo kakvu-takvu karijeru i pristojno mjesto u kome živimo.
  • Neće prećutati ako joj se nešto ne dopada. Ona neće izluditi muškaraca stalnim pritužbama i neće zvocati. Ali, ako ne voli brzu vožnju, ako je to plaši, neće to prećutati.

  • Ne boji se postavljati pitanja. I spremna je na bilo koji odgovor. Kada smo bile mlađe, plašile smo se da postavimo bilo koje pitanje koje se tiče nečeg što ne razumijemo. Nismo htjele da se izložimo stresu, plašile smo se da ćemo biti povrijeđene ili da ćemo preplašiti muškarca. Ali upravo tim nedostatkom jasnoće povređujemo sebe. Zrela žena ne želi da opet bude povređivana i zato je spremna da sve razjasni.
  • Više ne miješa seks sa ljubavlju. Seks može biti povezan sa ljubavlju. S druge strane, ne mora da ima nikakve dodirne tačke sa ljubavlju.
  • Nije ljubomorna na njegove prijatelje ili prijateljice niti na njegov posao. Kao ni na njegovu djecu iz prošlog braka (veze). Ako vas muškarac voli, on će naći vremena za vas. Ako oboje nalazite vremena jedno za drugo, to znači da je sve u redu – vaša veza opstaje. Ako samo vi nalazite vrijeme za njega, a on je uvijek zauzet, to nikako nije dobro i pokazuje da je vrijeme za promjenu.
  • Ne pegla njegove majice i košulje. Ona odbija da radi bilo šta za muškarca ako to inače ne voli da radi. A ako je muškarac zaista voli, on će to i prihvatiti.
  • Ne trudi se da izgleda bolje zbog muškarca. Jer je dovoljno dobra onakva kakva je. Jer zna da nema potrebe da se pretvara zbog bilo koga. Jer uvijek ostaje vjerna sebi. I samo sebi.

Izvor: Love Sensa

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info