9 stvari koje bi svaki par trebao raditi jednom godišnje

0

Što duže vaša veza traje, to je više stvari potrebno uraditi kako bi se ona održala. Ali umjesto da lutate i pitate se koje su to stvari koje je mogu održati, pokušajte uraditi ovih devet stvari svake godine, jer na taj način ćete obogatiti svoj odnos i unaprijediti povezanost među vama.

Zajednički stav o finansijama


To ne mora nužno značiti i zajednički račun, ali potrebno je znati planirati finansije kako bi na što bolji način isplanirali gdje i kako ćete trošiti novac. Za šta štediti i da li podizati kredit ili ne. Jednostavno, trebate imati zajednički stav po pitanju finansija, koji svake godine možete preispitati.

Velika bučna svađa


To što se svađate ne znači da imate problem već da ste otvoreni jedno prema drugom i da nije moguće da je sve uvijek i u potpunosti u redu. Dakle, potrebno je da se posvađate jednom godišnje kako bi pokazali jedno drugom šta nije u redu. Čak to ne mora biti jednom, može biti i nekoliko puta, ali je cilj u tome da kažete glasno jedno drugom šta vam smeta.

Seks na čudnim ili novim mjestima


Kuhinja, dvorište, planina, igralište, štagod vam je palo na pamet sasvim je u redu.

Izlazak sa još jednim parom


Roditelji one djece koja idu u razred sa vašom mogu biti zaista dobri ljudi – dajte im priliku. Izađite jednom s njima i sprijateljite se. Ako vam se ne svide, ne morate, ali barem im dajte priliku.

Gledanje sezone omiljene serije


Zašto ne? Uzmite jedan vikend samo za sebe i opustite se uz omiljene filmove ili sezonu serije. Imate pravo na to, pod uslovom da i on, naravno, voli iste.

Podsjetite se na preglede


Odlazak doktoru jednom godišnje predstavlja potrebu svakog čovjeka, a samim tim i para. Napomenite njega, a neka on napome vas, jer jedino tako nećete zaboraviti, kada brinete o njemu, a ne o sebi.

Očistite ormare


Zašto držite svih 156 majica u ormaru kada vam ne trebaju? Isto važi i za druge bespotrebne stvari u kući. Dogovorite se oko toga šta trebate izbaciti i šta vam stvarno ne treba.

Otputujte negdje iznenada


Jedan dan odlučite da izađete iznenada ranije sa posla i dođite po njega. Recite mu da idete negdje, ne morate uopšte znati destinaciju. Važno je da odete i provedete barem jedan dan neplanski savršeno.

Proslavite nešto

A da to pri tome ne bude godišnjica, rođendan ili praznik. Jednostavno izađite u grad na večeru, na ples ili na vaše omiljeno mjesto bez povoda. To će vam omogućiti dublje povezivanje sa partnerom i ojačati vašu vezu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info