Doktor Hu na Pickbox-u

0

Doktor Hu – kultna britanska TV serija koja je uvrštena u Ginisovu knjigu rekorda kao najduže emitovana naučno-fantastična serija svih vremena sa impresivnom cifrom od čak 26 sezona. Osim priznanja za najdužu seriju, putovanja britanskog doktora su na spisku obavezne serijske literature. U aprilu je najavljena nova, deseta sezona, a svih prethodnih devet možete pogledati samo na našem Open IPTV-ju, u okviru Pickbox videoteke.

Doktorova putovanja kroz prostor i vrijeme traju već pedeset i jednu godinu. Prva njegova etapa trajala je jako dugo – od 1963. do 1989. godine, a druga, „moderna“, etapa kreće od 2005. godine. koja i dalje slijedi recept originalnog tvorca serije. U novim sezonama (ukupno 9) kroz lik doktora prodefilisala su četiri glumca: Kristofer Ekleston, Dejvid Tenant, Met Smit i Piter Kapaldi koji trenutno igra dvanaestog doktora. Promjena glavnog glumca izgleda ne utiče na samu seriju, obzirom na koncept regeneracije koji su producenti uveli još u šezdesetim godinama.

Za sve one koji nekim čudom nisu gledali ovu čuvenu seriju, donosimo listu od pet najzanimljivijih i najupečatljivijih epizoda novog, modernog doktora.

  1. DAN DOKTORA 2013 (THE DAY OF THE DOCTOR)

Na dan jubilarne pedesete godišnjice serije, ova epizoda se simultano emitovala u 94 različite zemlje. Mofat je okupio tri različite generacije doktora: jedanaestog, desetog , posebnog “ratnog doktora”  i neočekivane pojave četvrtog doktora Hua. Ocjenjujemo je kao posebno napetu, dirljivu i bogatu epizodu koja je na najbolji mogući način proslavila pedeseti rođendan.

  1. VINSENT I DOKTOR 2010 (VINCENT AND THE DOCTOR)

Jedna od najljepših i najorginalnijih epizoda u istoriji ovog serijala je epizoda u kojoj se Met Smit vraća u prošlost nakon što je uočio intrigantno stvorenje na slici Vinsenta van Goga da bi izbliza upoznao umjetnika na djelu.

  1. TIŠINA U BIBLIOTECI 2008 (SILENCE IN THE LIBRARY)

Ako bi morali odvojiti jednu epizodu koja pokazuje scenaristički talenat Stivena Mofata, onda bi to bila upravo ova – osma epizoda četvrte sezone. Doktor i njegova asistentkinja posjećuju najveću biblioteku svemira, te odlaze čak u 51. vijek gdje ih čekaju problemi koji predstavljaju same sijenke koje mogu da budu smrtonosne.

  1. DIJETE PRAZNE DUŠE 2005 (THE EMPTY CHILD)

Najsablasniji momenat u seriji je epizoda u kojoj se doktor i Rouz Tajler vraćaju u davnu 1914. godinu i stižu u London. Londonskim ulicama luta dijete čije je lice prekriveno gas maskom koje traži svoju majku. Dijete je izvor infekcije i širi bolest koja licima ostalih ljudi prišiva gas maske.

  1. TREPTAJ 2007 (BLINK)

Epizoda koja predstavlja remek-djelo Stivena Mofata u čijem fokusu se nalazi mlada djevojka koja odlazi u napuštenu kuću da bi je istražila i dobila inspiraciju za fotografsku djelatnost. U kući se nalaze Uplakani anđeli, bića koja su doktora zarobila u prošlost sa željom da se domognu njegovog moćnog Tardisa kojim putuje kroz prostor i vrijeme.

Dok s nestrpljenjem čekamo slijedeću sezonu ove mega popularne serije, pratite dosadašnje Doktorove avanture zajedno sa nama u Pickbox videoteci.

Uz Pickbox videoteku možete pratiti mnoštvo ostalih serija koje su aktuelne, a samu uslugu možete izvršiti odlaskom na m:tel prodajno mjesto, ili putem glavnog Open IPTV menija: opcija SHOP.

Saznajte više o aktuelnoj Open ponudi i ostalim Open IPTV sadržajima na m:tel Open stranici.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info