Ako želite dugu i uspješnu vezu, radite ovih pet stvari!

0

Zaljubljivanje je super, a evo kako da produžite životni vijek blaženstva.

Usporite


Uvijek smo u žurbi da kontrolišemo ishod, kada je u pitanju predmet naših želja (bez obzira da li je u pitanju intimni odnos, stabilna veza, brak, zasnivanje porodice i slično), nestrpljivi smo da preuzmemo sljedeći korak i često izgubimo sebe iz vida u tom procesu. Gubimo kontakt sa prijateljima, interesima i hobijima. Dakle, usporite. Neka se stvari odvijaju polako, onako kako i trebaju. Ako je za vezu potrebno i tri godine da se razvije, neka bude tako. Čemu žurba?

Artikulišite vaše potrebe


To je od ključnog značaja, jer postavlja “ton” koji će se provlačiti u vezi u godinama koje su ispred vas. To znači da jasno i glasno kažete kada vam nešto smeta ili kada želite da uradite nešto sami, bez partnera. Nemojte zanemarivati sebe zbog veze.

Ne zapostavljajte ljude koji su vam bitni


U ranim danima veze, veoma često se dešava da vam samo čovjek s kojim ste zaokuplja pažnju. Čini se kao odlična ideja da s njim provodite što više vremena, zanemarujući stvari koje ste inače radili. Čak iako vam se to čini i više nego izazovno, ne zapostavljajte prijatelje i druge osobe koje su vam bitne u životu. Bavite se stvarima kojima ste se i prije bavili. Samo zato što ste zaljubljeni ne znači da ste povezani pupčanom vrpcom.

Provodite vrijeme sami


Radite sve stvari koje ste radili kada niste bili u vezi, ne tako često kao prije, ali s vremena na vrijeme. Ne pozivajte partnera da sve radi s vama. Vrijeme koje provodite sami ključno je zbog toga što tada možete da ramišljate o sebi i stvarima koje želite u životu.

Naučite da kažete “Ne”


S vremena na vrijeme ćete morati da odbijete stvari koje partner traži od vas. Ukoliko razvijete naviku da stalno odgovarate potvrdno, veoma brzo ćete početi da zanemarujete sebe i svoje potrebe. To se sada može činiti kao mala stvar, ali dugoročno, to će vam pomoći da zadržite nezavisnost u okviru veze.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info