Prijateljska podrška za najmlađe: Obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom

0

Povodom Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom, u Banjaluci je, u ponedjeljak 20.03.2017. godine, u Banskom dvoru održana inkluzivna manifestacija simboličnog naziva: „Hvala ti majko“ u kojoj je učestvovalo 40 mališana sa Daunovim sindromom i njihovih drugara.

Na manifestaciji je premijerno predstavljen i spot za pjesmu “Ljubav može sve” koju je za svu djecu i osobe sa Daunovim sindromom, komponovao Mladen Matović, a koju izvode Lukijan Ivanović, Kristina Ivanović, Sara Spasojević, Kamerni hor Banjalučanke i mnogi drugi.

Svjesni važnosti brige o najmlađim i najranjivijim članovima društva, kompanija m:tel je i ove godine podržala odražavanje manifestacije povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom. Zajedno sa ostalim učesnicima, m:tel je tako dao svoj doprinos da se poveća svijest o izazovima sa kojima se mališani sa Daunovim sindromom i njihove porodice susreću, ali i da se poveća svijest o njihovim mogućnostima.

Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom se obilježava svakog 21. marta još od 2006. godine, sa ciljem da se poveća svijest o djeci, ali i porodicama onih koji se susreću sa ovim sindromom,  kao i sa ciljem da se predstave njihove mogućnosti  i pruži prilika da ravnopravno učestvuju u društvu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info