Na prvi dan proljeća skoro pa besplatna kafa u brojnim kafićima širom BiH!

0

Na Svjetski dan poezije, 21.03., Julius Meinl, jedan od svjetskih vodećih proizvođača kafe, u gradovima širom Evrope posjetiocima pojedinih kafića, restorana, kafea i barova, poklanja šoljicu čistog užitka, šoljicu kafe – ali i vi morate da date nešto zauzvrat.

Probudite pjesnika u sebi, onog koji živi u svakom od nas, napišite stih na papirić koji ćete naći na stolu, pored šećera i tim papirićem sa ispisanim stihom – platite svoju kafu danas!

To može biti stih koji ste smislili sami.

To može biti stih vašeg omiljenog pjesnika.

To može biti stih koji ćete naći na internetu ili će vas na njega podsjetiti onaj s kojim dijelite čaroliju ispijanja kafe.

Budite i vi dio ove globalne akcije koja već četvrtu godinu zaredom raduje ljubitelje kafe. Dozvolite osjećanjima da opišu trenutak, našalite se, improvizujte, sastavite stihove zajedno s prijateljem i uljepšajte dan i sebi, ali i konobarima koji će tog dana s vama uživati u novoj valuti plaćanja.

Neka bar danas stih, emocija, ljepota jezika i izražavanja, bude snažnija od novca.

Ako mislite da u vama ne živi pjesnik, mi imamo dokaze da niste u pravu.

Čak 83% ljudi smatra da je poezija namijenjena isključivo pjesnicima, no ipak 43% njih je u najranijoj dobi pisalo pjesme. Pogledajte naš eksperiment i budite spremni za #PlatiteKavuStihom #PoetryForChange

Posted by Julius Meinl on Sunday, March 19, 2017

Ukoliko vas zanima u kojim kafićima u vašem gradu možete danas kafu platiti stihom, kliknite ovdje, ukucajte ime vašeg grada i mapa će vam ponuditi kafiće koji mogu biti danas vaš izvor inspiracije.

Vidimo se na kafi uz poeziju!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info