Evo zašto nikada ne biste trebali prati lice dok se tuširate

0

Vjerovatno imate uobičajenu rutinu za vrijeme tuširanja, a koja podrazumijeva korištenje sapuna, depilacijske kreme, gela za tuširanje, šampona i sredstva za čišćenje lica. Sve navedeno su, zapravo, različite vrste sapuna. Uprkos tome što vam se čini sasvim logično da nasapunate i lice dok se tuširate, mogli biste razmisliti još jednom prije nego to uradite.

Koža lica veoma je komplikovana i zahtjevna. Kada ste bili mladi, bilo je dovoljno da se umijete samo vodom i nastavite dan, ali nakon osamnaeste godine moglo bi vam zatrebati i nešto više od toga. Međutim, prije nego se zapitate šta vam to treba, ustanovimo šta vam ne treba. Nipošto se nemojte umivati dok se tuširate.

Mnogo je bolje za kožu lica da se umijete nad umivaonikom hladnom vodom, nego da to radite za vrijeme tuširanja toplom. Na taj način ćete imati mogućnost boljeg kontrolisanja temperature. Nekima tuširanje hladnom vodom ne predstavlja problem, jer im omogućava bolju cirkulaciju i djeluje direktno i na kožu lica. Onima koji ipak ne preferiraju ovakav način tuširanja, savjetujemo da se umiju nad umivaonikom, jer hladna voda omogućuje dotok krvi u lice koji obezbjeđuje blistav ten i čistu kožu.

Neki od vas će pomisliti na alternativu u vidu vlažnih maramica, kako bi skinuli šminku, ali vjerujte da ništa ne djeluje tako dobro na kožu lica kao što je hladna voda za umivanje. Sjaj kože postiže se zdravim načinom ishrane, uravnoteženim vježbanjem i brigom o svom tijelu. Zato vam savjetujemo da se za vrijeme tuširanja ne umivate, već sačekate priliku da to uradite hladnom vodom. Osim ako možete podnijeti i tuširanje istom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info