3 stvari koje uvijek morate raditi prije spavanja

0

Veče je, udobno ste smješteni u omiljenu fotelju ili ste se ušuškali na krevetu i gledate omiljnu seriju. Nemoguća misija postaje izvlačenje iz kreveta, makar se radilo o tome da odete do toaleta, jer ne želite se pomjeriti s mjesta na kojem trenutno imate sve. Ali, ako se prethodno niste umili, moramo vas razočarati i reći da ustanete iz kreveta odmah.

Upravo sljedeće tri stvari je potrebno da radite svako veče prije spavanja. Naravno, ako vam je cilj da imate lijepu, blistavu i mladoliku kožu.

Skinite šminku


Mislimo da je dobro poznato koliko je važno skinuti šminku prije spavanja, a opet se pronađu žene koje to ne urade. Ako već ne možete natjerati sebe da ustanete i umijete se, uprkos tome što je to preporučljivo, neka vam paket vlažnih maramica bude nadohvat ruke. Vaša koža će vam biti zahvalna. Naravno, nemojte se svako veče oslanjati na vlažne maramice, jer ćete napraviti više štete nego koristi.

Temeljno očistite kožu


Koliko god jedva čekate da odete na spavanje, odvojite par minuta za sebe i temeljno očistite kožu lica (i nemojte zanemariti ni vrat). Na taj način omogućićete sebi miran i kvalitetan san, ali i bezbrižno buđenje kada znate da ste se pobrinuli o svom licu.

Nanesite hidratantnu kremu


Razmislite o tome kakvu njegu zahtijeva vaša koža i posvetite joj se nanošenjem hidratantne kreme. Nanesite i serum, ali i druge kreme za područje oko očiju i ponekad nanesite i masku za lice nakon koje ćete na čistu kožu nanijeti kremu. Slatke snove želimo. Sada ste spremne za spavanje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info