m:agazin – Neograničene mogućnosti virtuelne realnosti

0

Program RTRS-a će biti dobar izbor i ove subote, kada sve ljubitelje tehnologije i nauke očekuje prvo martovsko izdanje TV emisije m:agazin. Voditeljski dvojac, Vanja Partalo i Igor Kalaba, će 4. marta, u 14.55 časova, predstaviti nove zanimljivosti, aktuelnosti, ali i korisne preporuke.

Na ovogodišnjem CES-u, najvećem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, gdje je “vještačka inteligencija” bila jedna od centralnih tema, predstavljen je i sistem „Neuv“. U pitanju je tehnologija koja pomaže da se vlasnici automobila zabave i umire tokom vožnje,  a saznaćete i na koji način.

Poznato je da je virtuelni svijet okosnica tehnološkog svijeta današnjice. Gledaoci m:agazina će saznati kako je moguće svirati bubnjeve u virtuelnom okruženju. Da ova tehnologija posjeduje potencijal za razvoj u nepreglednom broju različitih pravaca, potvrđuje i jedna neobična turistučka ponuda. Saznaćete kako izgledaju posjete drevnim istorijskim građevinama, ali u okvirima virtuelne realnosti.

Vanja je u ovom izdanju m:agazina ugostila Savu Drakulića, PR menadžera Demofesta, najvećeg regionalnog festivala demo bendova, čije održavanje svake godine podržava i kompanija m:tel. Demofest će i ovog ljeta okupiti veliki broj posjetilaca na banjalučkoj tvrđavi Kastel, a s tim u vezi, saznaćete i kakve zanimljivosti organizatori pripremaju ove godine, te kako se zainteresovani bendovi mogu prijaviti.

Ukoliko ste propustili neko od proteklih izdanja popularnog televizijskog formata, sva izdanja treće sezone m:agazina su dostupna na YouTube kanalu kompanije m:tel. Gledaoci mogu da učestvuju u kreiranju budućih sadržaja, te da pošalju svoje komentare ili sugestije putem email adrese [email protected], ili inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info