Večeras: Pun Mjesec u znaku Lava (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Kako pun Mjesec uvijek govori o završecima, ovaj u znaku Lava ima još dodatan fokus, onaj na naše “Ja”. Nakon svih proteklih praznika, tokom kojih smo bili darežljivi prema onima kojima je pomoć bila potrebna, kao i prema svojim bližnjima i prijateljima, sada nam ovaj pun Mjesec donosi da se zapitamo: “A šta je s nama samima?”

Kako se u svojoj punini Mjesec nalazi u trećoj dekadi Lava, sada ćemo emocije i nezadovoljstva, koja smo do sada sakupljali, izbaciti van. Nastojaćemo tako pronaći konačno svoj “komad kolača” života, samo za sebe, jer mi to zaslužujemo.

Nema u tome ništa loše, sve dok nam ego nije previše naduvan, jer posebno sada on ne razmišlja o tuđim osjećanjima nego silom hoće sve podrediti sebi. Iako Mjesec pravi lijepe aspekte, sekstil sa Jupiterom i trigon sa Uranom, to bi moglo samo još više pojačati zov koji čini da je samo on važan.

Jupiter u Vagi je 6. februara krenuo u retrogradni hod, koji će hoditi sve do 10. juna. I ta će nas energija natjerati da zavirimo unutar sebe i pronađemo potreban balans i mir, onaj između naših ličnih potreba i traženja vanjskog svijeta.

Uran iz Ovna svakako će dati taj jedan iskorak, da se trgnemo iz sna i da konačno krenemo naprijed. Ipak, najprije ćemo morati završiti stvari, koje treba da ostavimo u prošlosti, gdje im je mjesto, a zatim okrenuti fokus na sebe i svoju dobrobit u budućnosti.

S obzirom da se ipak radi o Mjesecu u Lavu, postoje dvije mogućnosti ispoljavanja ove energije, prema unutra – prema sebi ili prema vanjskom svijetu, a što se dešava pod uticajem Urana. Naravno, moguće je i oboje. Oni impulsivniji, svakako će osjetiti nalet uranovske energije te će odjednom silno željeti biti u centru pažnje i imati osjećaj važnosti, kao i liderski osjećaj za pravdu. Mnogi od njih će reći: “Sada je stvarno dosta, vrijeme je da se izborim za sebe i svoja prava!”

Najviše će ovaj utjecaj osjetiti Lavovi, oni će ujedno biti i najglasniji, dok će Vodolije pokušati nametnuti svoju volju, iritirani lavovskom rikom. Bikovi i Škorpije biće uznemireni, jer ne vole lidere, a tako ni promjene pa će im se pokušati oduprijeti. Ostalim znakovima će dobro doći okretanje sebi i završecima i novim počecima.

Budući da pun Mjesec često donosi prejak naboj emocija, ukoliko niste u nešto sigurni, tada ne donosite odluke preko noći, radije pričekajte nekoliko dana da se sve malo utiša i tek tada povucite prave poteze koji će vam u tom tonu obojiti cijelu 2017. godinu.

Izvor: Astro portal

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info