12 modnih pravila koja svaka žena u četrdesetima treba da prekrši!

0

Kada žene dođu u određene godine, počinje čitava lavina komentara oko toga šta bi trebalo, a šta ne bi trebalo raditi. Odjednom sve što je zabavno i seksi postaje zabranjeno, jer pobogu –  šta će to vama u četrdesetima?

Međutim, mi vam ne dozvoljavamo da tako razmišljate, jer imate potpuno pravo da se ponašate kako god poželite, a da izgledate tako. Donosimo dvanaest pravila za koja vam toplo preporučujemo da primijenite dobru staru: “Pravila postoje da bi se kršila”.

Ošišajte se


Prvo i osnovno pravilo za svaku frizuru i svako životno doba je zdrava kosa. Ako imate zdravu i dugu kosu, zašto biste je skraćivali? Nema potrebe da robujete društvenim normama, ako se ne osjećate ugodno sa kraćom kosom. Nosite frizuru koja pristaje vašem obliku lica, a ne godinama.

Pokrijte noge


Ako ste u dobroj formi i imate noge za pokazivanje, zašto ne biste to istaknuli? Važno je da ne izgledate vulgarno, a noge slobodno pokazujte sve dok mislite da su vrijedne pokazivanja.

Nosite crno


Može biti ugodno, ali ne i svakodnevno da nosite crnu odjeću. Uostalom, zašto biste izbjegli paletu šarenih boja koje vas čine ljepšima i zabavnijima izvana, ali i iznutra.

Pokrijte ruke


Majice kratkih rukava ili haljine na bretele ljetni su hit, a ako je vaš izgovor za njihovo nenošenje to da ste prešli četrdesetu, reći ćemo samo jedno: zanemarite ovo pravilo, jer nema potrebe da sakrivate ruke.

Nosite samo komotnu odjeću


Ovo je dobro pravilo za sve godine, jer je dobro da nosite ono u čemu se osjećate dobro, ali nema potrebe da odustanete od uske suknje, ako to stvarno želite nositi. Sve dok odgovara vašem obliku tijela, odgovara i godinama.

Izbjegavajte iscijepane farmerice


Ako vi želite nositi farmerice koje su iscijepane na koljenima, zašto ne? Nekoliko proreza neće učiniti ništa loše, a vama će omogućiti da izgledate trendi. Ako ste vi za i mi smo.

Izbjegavajte štikle


Drage žene, zašto biste se spuštale na ravnu obuću, ako ste uvijek voljele štikle? Slobodno ih nosite, samo pronađite mjeru, da vam ne bude prenaporno. Ne nosite ih često, ali kad god poželite i vidite priliku, zašto da ne?

Ne nosite helanke kao pantalone


Ovdje je tanka linija između udobnosti i neukusa, ali sve dok znate kako ih nositi, nema problema. Nosite ih kao pantalone, samo pripazite pri odabiru donjeg veša, kako vam se ne bi oslikavao ispod helanki.

Ne nosite čizme preko koljena


Ako vi želite obuti baš ovakve čizme i, pri tome, na to dodati kratku suknju, mi ćemo reći samo: “Zašto da ne”? Naravno, nemojte sebi dozvoliti da izgledate jeftino, ali vjerujte da možete i trebate izgledati veoma usklađeno i trendi ako ih znate kombinovati.

Presložite ormar i izbacite provokativno rublje


Samo zato što nemate više tijelo dvadesetogodišnjakinje ne znači da ne možete obući izazovno donje rublje. Muškarac koji vas voli će jedva čekati takvo izdanje.

Bez kožne jakne


Bilo da se radi o njoj ili nekom drugom komadu odjeće, izgled kože varira od seksi rokerskog do neukusnog, sve u zavisnosti od vaših preferencija oblačenja. Ali apsolutno nema razloga da ne nosite kožne komade.

Ne bikiniju


Ne ovom pravilu. Žene, ne odustajte od bikinija nikad!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info