Koje ste dijete po redu? Evo koje su vaše najprivlačnije osobine!

0

Dok sam redoslijed rođenja nije kristalna kugla koja daje neka velika predskazanja, to da li ste najstarije, srednje, najmlađe ili jedino dijete sigurno je oblikovalo vašu ličnost na mnogobrojne načine.

Preciznije, redoslijed rođenja može uticati na način na koji dajete i primate ljubav tokom života. Evo kako to oblikuje vaš ljubavni život kao odrasle osobe.


S obzirom da su vrijedne osobe koje pokušavaju na sve načine da se istaknu, prvorođena djeca su organizovana i odgovorna te su dobra oko brige za druge. U vezi se često znaju preforsirati, s ciljem kako bi sve bilo savršeno, a i veoma su samokritični.


Kao rođeni mirotvorci i pobornici kompromisa, ponekad su jako podložni mišljenjima okoline. Štaviše, znaju biti dosta povodljivi i to ne primijete na vrijeme. Realistični su oko svojih mogućnosti, ali nisu baš uvijek sigurni šta žele u životu.


Uvijek traže pažnju, skloni preduzimanju rizika i veoma šarmantni, najmlađa djeca, kada je riječ o vezama, veoma su razigrana, spontana i s njima je prilično lako dogovoriti se oko svega. Iako obično imaju uspješne veze, često od partnera očekuju da donosi njihove odluke, a ponekad su i veoma površni.


Sa svjetlima reflektora koja su uvijek i samo bila uperena na njih, jedinci i jedinice obično su odgovorni i pouzdani. Ali, s obzirom na svu tu pažnju, ponekad mogu biti veoma zahtjevni u ljubavi. Takođe, prava noćna mora nastaje kada uđu u vezu sa najmlađim djetetom, jer su i jedni i drugi navikli na pažnju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info