Modni trikovi zbog kojih ćete izgledati 5 godina mlađe!

0

Mnoge od nas nikada ne bi odbile priliku da izgledamo par godina mlađe (možda za, oko, pet godina). Naravno, mnoge od nas ne bi ni išle tako daleko da to uradimo po svaku cijenu i izgledamo potpuno neskladno i nezgrapno (da ne kažemo smiješno) za naše godine.

Opet, postoje male stvari koje možemo uraditi, a da izgledamo par godina mlađe, ali istovremeno i moderno i elegantno. Evo i kako.

Budite odvažne


Čini se da naša “opsesija” da izgledamo “reprezentativno” ponekad može otići u krajnost pa postajemo staromodne. Bez obzira na vaše godine, uvijek možete biti malo hrabre i odvažne, kada je u pitanju odabir asesoara. Sve što treba da uradite jeste da ukombinujete jedan uzbudljiv i neočekivan element. To može biti svijetli šal, suknja ili bluza sa neobičnim printom.

Uvedite malo dinamičnosti


Jednostavna majica na pruge može učiniti da izgledate veselije i energičnije. U tom slučaju, prednost bi trebalo da date uskim, horizontalnim prugama, jer zbog većih pruga možete izgledati “glomazno”. Majica, bluza ili košulja sa tufnama imaće isti pozitivan uticaj na vaš izgled.

Naglasite svoj jedinstveni stil


Nosite asesoare koji će vam pomoći da istinski zablistate. Velika ogrlica, veliki par naušnica ili velika narukvica posebno će se istaknuti. U slučaju da se odlučite za veće komade nakita, neka to onda bude samo jedan komad. Nemojte kombinovati više većih komada, jer ćete stvoriti kontra efekat. Možete, eventualno, dodati još par manjih, diskretnijih komada.

Posvijetlite lice


Što vam je lice svjetlije to mlađe i pozitivnije izgledate. Efektan način da “otvorite” lice i da ono izgleda svjetlije jeste da nosite nešto sa bijelom kragnom (polo majica, košulja, bluza, tunika – sve je do vas i vaših afiniteta).

Pitanje boje


Odjeća u bojama kao što su limun žuta, menta zelena i koraljna crvena mogu vam pomoći da izgledate mladalačkije. To može biti haljina, suknja ili bluza. U tom slučaju, bolje je birati jednostavnije dizajne.

Nosite teksas


Teksas je veoma zahvalan materijal koji vam može pomoći da naglasite svoju figuru, ali i da prikrijete određene nedostatke i bilo bi veoma mudro da ga uvrstite u svoj stajling. Naravno, birajte modele koji su primjereni vašim godinama, a ne one koje nose tinejdžerke.

Dodatni savjeti

  • Izbjegavajte nošenje odjeće sa naborima, karnerima i slično. Previše “izgužvani”, kao i tijesni, komadi garderobe naglasiće bore na licu, a to je svakako nešto što želite da izbjegnete. Komadi garderobe od tvida i sličnih materijala mogu, isto, učiniti da izgledate starije.
  • Izbjegavajte kombinovanje istih materijala i boja u svim varijantama, osim kada je riječ o poslovnim prilikama. Birajte komade odjeće koji su sličnih, ali ne identičnih boja/materijala.
  • Crna, siva i bež odjeća ne bi trebalo da dominiraju vašim stilom. Nošenje jednog komada garderobe u nekoj od navedenih boja sasvim je dovoljno za jednu kombinaciju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info