Sport i tehnologija u TV m:agazinu

0

TV emisija m:agazin i u februaru nastavlja sa neobičnim i aktuelnim temama koje se tiču tehnološke i naučne svjetske scene. Kao i do sada voditelji Vanja Partalo i Igor Kalaba će vas zabaviti, ali i informisati o tehnološkim i naučnim poslasticama koje ne bi trebalo da propustite. Budite uz program RTRS-a u subotu, 4. februara, u 15 časova i saznajte kako i u kom pravcu tehnologija oblikuje praksu zdravog življenja.

Doprinos nauke i tehnologije zdravijem življenju

U susret 4. februaru i svjetskom Danu borbe protiv raka, u predstojećem izdanju m:agazina ćete saznati kako tehnologija doprinosi podizanju svijesti o ovoj opakoj bolesti i potrebi za pravovremenim otkrivanjem i liječenjem.

Gledaocima će biti predstavljen i Smart rope, pametni konopac za preskakanje koji omogućava korisnicima da tokom vježbanja dobijaju podatke o napretku, kao što je broj skokova, ili količina potrošenih kalorija u toku vježbe. Između ostalog, bićete u prilici da saznate više i o Lopifitu, posebnom električnom biciklu na kojem zapravo hodate, a održavate tijelo i duh u zdravoj formi.

Nove tehnološke odjevne kolekcije

Ukoliko ste imali priliku da pogledate neki od materijala koji prikazuju kako su nastali neki od čuvenih holivudskih blockbuster-a ili popularnih video igara, vjerovatno ste imali priliku da vidite posebna odijela koje izvođači nose a zahvaljujući kojima mogu svoje pokrete da digitalizuju i uključe u virtuelno okruženje. Takva tehnologija dostiže nevjerovatne rezultate, ali je i skupa i nije dostižna za svakoga. Sve do sada. Dokaz za to su i Smartsuit Pro i Smart Jacket, pametni odjevni komadi sa posebnim senzorima i bežičnom tehnologijom koji će uskoro biti dostupni svima.

Kao i svaki put, Vanja i Igor su imali priliku da ugoste zanimljivog sagovornika, a ovaj put im se u gostima pridružio Mihajlo Čeprkalo, mladi bh. reprezentativac, koji nedavno ponio titulu najboljeg sportiste u Republici Srpskoj, na izboru čije održavanje je podržala i kompanija m:tel.

Ne propustite i ostale zanimljivosti, novosti i preporuke, a propuštene sadržaje iz prošlih izdanja možete da nadoknadite putem YouTube kanala kompanije m:tel. Ljubitelji naučnih i tehnoloških sadržaja mogu svoje komentare i prijedloge da pošalju putem email adrese [email protected], ili inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel i tako učestvuju u kreiranju novih izdanja m:agazina.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info