Štikle: 10 tajni koje znaju samo prave dame

0

Muškarci bi rekli kako nema ništa smješnije od žene koja nosi štikle, a ne zna u njima hodati. A vi znate koliko je to teško, a ipak neodoljivo privlačno. Zato smo tu da vam otkrijemo tajne kako da ih nosite kao prava dama.

Pravite male korake


Kako biste izgledale elegantno, pravite male korake i koračajte sporo, savijajući pravilno koljena. Ako pokušate praviti velike korake, izgledaćete neprirodno i smiješno.

Nigdje ne žurite, zato polako i siguno.

Koračajte od pete prema prstima


Kada stanete prvo na petu, noga se lagano prebacuje na prste, prebacujući težinu sa jednog na drugo stopalo.

Ako biste stale prvo na prste, bilo bi vam teže napraviti sljedeći korak.

Ispravite leđa


Izbacite ramena, podignite glavu i ispravite leđa. Na taj način vaš stomak će izgedati ravno, vi mršavije, a elegancija će doći do izražaja.

U suprotnom ćete biti pogrbljena dama na štiklama, što svakako nije privlačno.

Koračajte ravno


Kako biste koračale kao dama, zamislite ravnu liniju ispred vas i hodajte striktno po njoj. Nogu ispred noge i lagano pratite liniju.

Hod cik-cak nije preporučljiv, a uz to se možete saplesti i pasti.

Vježbajte kod kuće


Prije velikih događaja, kao što su svadbe, proslave i okupljanja, vježbajte kod kuće. Pokušajte se penjati i silaziti niz stepenice.

Ako primijetite da su vam štikle tijesne ili velike, reagujte na vrijeme. Popunite ih ili zamijenite, samo nemojte dozvoliti sebi da hodate u neudobnim štiklama. To će se primijetiti i osjetiti.

Naučite stajati u štiklama


Nije sve u hodanju, trebate znati i kako da lijepo i pravilno stojite. Petu jedne štikle stavite na sredinu druge pod pravim uglom.

Tako ćete prebacivati težinu s noge na nogu, a da to ne izgleda loše.

Odmorite malo


Ako želite provesti cijeli dan u štiklama i ne završiti sa bolnim i otečenim stopalima, odmorite malo.

Ne morate ih skidati, ali povremeno sjednite i odmorite.

Ne nosite ih prečesto


Nije svaki dan za štikle i ne treba biti. Nosite ih povremeno, ali ne prečesto, jer je nemoguće da vam budu udobne svaki dan. Osim toga možete narušiti svoje zdravlje.

A baletanke su takođe trendi, a mnogo su udobnije.

Izaberite odgovarajuće


Ako ste cijeli život nosile patike, nemojte se zalijetati sa visokom potpeticom. Počnite od nižih salonki i vremenom povećavajte visinu.

Nemojte se forsirati na nešto što izgleda lijepo, a u čemu se ne osjećate ugodno.

Pronađite pravu veličinu


Nikada, ali baš nikada, ne kupujte tijesne štikle. Čak i ako su samo malo tijesne, to je loše. Ne nasijedajte na priče prodavačica, koje će reći sve, samo da ih prodaju.

Ako već morate birati između malo manjih i malo većih, uzmite veće, jer ih možete lako popuniti umecima, dok ove koje su tijesne mogu napraviti ozbiljne probleme dok se “razgaze”.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info