m:agazin – Noviteti u svijetu robotike

0

Šesnaesto izdanje TV emisije m:agazin u koje su smješteni brojni tehnološki noviteti, naučna dostignuća i zanimljivosti, na program je u subotu 21. januara, u 14.55 časova na RTRS-u. I ovaj put voditeljski par Vanja Partalo i Igor Kalaba predstavljaju najinteresantnije iz svijeta tehnologije i nauke.

Noviteti u svijetu robotike

Napredak u oblasti robotike još uvijek povlači brojne polemike. Dok je svijet u nedoumici da li su roboti prijetnja čovječanstvu ili ipak korisna pomoć, novi modeli ne prestaju da iznenađuju javnost. Da li je moguće da u budućnosti dobijamo pravne savjete od robota? U 16. izdanju m:agazina ćete imati priliku da upoznate prvog robota advokata, koji pomaže nezadovoljnim motoristima da se požale u slučaju propisanih kazni za parkiranje.

Dronovi zaštitnici

Postoji čitava flota dronova koja prati korisnike dok sigurno ne stignu kući. Sistem pametnih svjetala koji komunicira sa dronom opremljenim posebnim kamerama, spoj je koji će u skorijoj budućnosti pomagati zaštiti i domova, a po potrebi može kontaktirati i bezbjednosne službe ili policiju. Ne propustite da vidite kako izgledaju ovi neobični zaštitnici.

Igor i Vanja su i ovaj put bili u dobrom društvu, u ovom izdanju m:agazina ugostili su Željka Grbića, profesora informatike u banjalučkoj Gimnaziji, jednoj od najstarijih škola u gradu na Vrbasu.

Ukoliko ste propustili neke od prethodnih sadržaja, propušteno možete nadoknaditi putem YouTube kanala kompanije m:tel. Svoje komentare i prijedloge možete slati putem putem email adrese [email protected], ili putem inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info