5 tajni sjajnog seksa: Ovo sigurno niste znali!

0

Činjenica je: postoji loš, dobar i sjajan seks. Ako želite da uvijek imate ovaj zadnji, treba da znate sljedeće.

Sjajan seks se planira


Spontanost je jedna od važnijih stvari u životu. Stalno nam pričaju o važnosti spontanog trenutka pa smo i, kad se radi o tako važnom pitanju kao što je seks, vjerovatno skloni da pomislimo kako je najbolje da do njega dođe bez plana. “Upoznali smo se u tri, u krevetu smo bili u pola četiri”, za mnoge je šifra prave strasti. No, u stvarnosti, to baš i nije tako.

Znanje da će biti seksa uzbuđenje je samo po sebi. Čak i svakodnevne stvari na koje inače ne obraćamo pažnju, poput nanošenja šminke ili češljanja, postaju mali erotizirajući rituali. Da o oblačenju seksi veša i ne govorimo. Kad znamo da će biti seksa, predigra počinje, a samim tim povećava se uzbuđenje – prije i za vrijeme samog odnosa.

Sjajan seks je seks koji je učestao


Dobro znamo – ono čega imamo mnogo, ne znači nam toliko kao ono u čemu oskudijevamo. S druge strane, ako nečeg imamo u izobilju, ako je i najbolja stvar, gubimo ideju ekskluzivnosti. Kad se u to upuštamo, prije ili poslije, upadamo u rutinu, pomalo se osjećamo kao kad provlačimo karticu na ulazu u firmu… Razmislite još jednom, jer seks je izuzetak – učestalost može pojačati želju.

Kad smo seksualno uskraćeni, svaki odnos je poput serviranja večere gladnom. Može li se takav fokusirati na nijanse ukusa, na finese servirane poslastice? Teško, prava gastronomija počinje tamo gdje glad prestaje. Slično je i u krevetu – učestalost nas ohrabruje na eksperimente, na traganje za svojim vlastitim seksualnim identitetom, na promjenu, na dinamiku pod kojom se misli na nešto sasvim drugo od mijenjanja poza. Iako su i različite poze pri tome i te kako dobrodošle.

Sjajan seks uključuje (inter)akciju


“Glavno je da se volimo, nemaš tu šta reći, to se osjeća.” Ili: “Oh, on je pravi vulkan u krevetu, de vidi samo te pločice.” Ili: “Nemamo baš šta da pričamo, ali zato seks… Seks!”Često sa ljubomorom slušamo prijateljice dok nam na djevojačkom večernjem izlasku petkom podnose izvještaj o njihovim sekualnim reckama koje su skupile. Ali koliko im je zaista dobro? Ili, ako im je dobro, je li to samo zato jer za bolje ne znaju? Seksualni terapeuti kažu da je pričati veoma seksi.

To ne znači da ćete pričati o tome kako ste maloprije kod pedikira operisali kurije oko niti o pravilima citiranja naučne literature u diplomskom radu. U principu, ne preporučuju ni spominjanje bivšeg frajera. Ali pričati o odnosu samom – to da. “Ja volim ovo.” “Napraviš mi sad…”, “Hajde, okreni se.” Takođe, bolje je pričati pozitivno. Na primjer, ako vas nervira poza doggy, a volite “leptir”, nemojte reći: “Mrzim doggy.” Radije recite: “Volim leptir.” I ako vam se vrišti – vrištite.

Sjajan seks je opušten


Lijepo je seks ne ograničavati na krevet, ali mnogi od nas nesigurnost nastoje nadoknaditi posebnim akrobatskim vještinama. Smatraju da tokom jednog jedinog seksa moraju “ovjeriti” sto u kuhinji, veš mašinu, sudoper. U seksu je važno da se ne žuri.

Tamo gdje vam je dobro, ostanite, dajte priliku i mjestu, ne samo partneru, i sebi. Još uvijek ima dovljno prostora za eksperimente s dubinom, brzinom, vremenom… Koliko možete izdržati?

Sjajan seks je (vaša) privatna stvar


Neki smatraju da se orgazam broji samo ako ga i vi i partner doživite u istom trenutku. Ili da se pri tome neizostavno morate gledati u oči. Zamislite samo kako izgleda kad takva očekivanja poželite spojiti, na primjer, s doggy položajem. Tehnologija može donekle pomoći, ali koliko strasti stane u situaciju u kojoj frajer tokom odnosa drži mobilni na selfi stiku pred njenim očima, a ona ispred sebe rukama steže video kameru koja je priključena na TV?

Ako neko uopšte uspije da stigne do orgazma na takav način, šta ako se u presudnom trenutku izvuče kabal? Sve je propalo! Ne želimo obeshrabrivati one koji vole baš tako, ali vaš orgazam, a i sve ostalo što osjećate za vrijeme seksualnog odnosa, vaše su stvari. Nije lijepo biti sebičan u seksu, ali neka osjećanja jednostavno nisu za dijeljenje.

Izvor: Elle

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info