Pomozite nam da poboljšamo živote majki i djece u Bosni i Hercegovini!

0

Pampers i UNICEF obilježavaju 11 godina partnerstva kojim žele da unaprijede živote majki i djece iz cijelog svijeta putem  kampanje “1 pakovanje = 1 vakcina koja spašava život”

Partnerstvo Pampers-a i UNICEF-a kroz kampanju “1 pakovanje = 1 vakcina koja spašava život”, koje traje 11 godina, je pokazalo da zajedno možemo svijet učiniti boljim mjestom za mame i bebe.  U znak  zahvalnosti svim roditeljima u Bosni I Hercegovini, Pampers nastavlja svoju misiju kako bi pomogao bebama od prvog dana, sponzorišući 20 porodilišta u Bosni i Hercegovini sa pelenama za novorođenčad.

Od danas imate priliku da glasate na Pampers Facebook stranici za svoj grad. Glasanje se završava 31. decembra 2016. godine, kada će biti objavljeno kojih 20 porodilišta u BiH će dobiti pelene za novorođenčad. Na ovaj način svako može postati “glas” u globalnoj PAMPERS UNICEF kampanji “1 pakovanje = 1 vakcina koja spašava život”  sa ciljem da poboljša živote majki i djece u Bosni i Hercegovini i širom svijeta.

Pampers je pomogao UNICEF-u da eliminiše majčinski i neonatalni tetanus (MNT) u 19 zemalja

Zahvaljujući milionima beba, od početka kampanje Pampers je pomogao UNICEF-u da eliminiše MNT u 19 zemalja, a 19 zemalja se još uvijek bori sa iskorjenjenjem ove bolesti. Sada smo na pola puta do dostizanja našeg cilja – eliminacije MNT u cijelom svijetu. Tokom perioda od 11 godina ova kampanja je pomogla da se smanji smrtnost novorođenčadi za više od 60%.

67 miliona žena su u riziku da dobiju ovu fatalnu bolest koja se može spriječiti

Ovih 67 miliona žena i njihovih beba žive u zemljama u razvoju u područjima kojima je teško pristupiti i nemaju dostupnu zdravstvenu njegu. U mnogim mjestima tetanus je još uvijek glavni razlog smrtnosti dojenčadi zbog nedostatka neophodne zdravstvene njege, imunizacije i higijenske prakse pri porodu. Iako MNT može lako biti spriječen jednostavnom vakcinom, 49,000 beba još uvijek umire svake godine od MNT-a. To znači da je svakih 11 minuta život jedne bebe fatalno ugrožen.

Pampers nastavlja da podržava UNICEF u njihovom naporu da eliminiše MNT u SVAKOJ zemlji. Pampers pomaže UNICEF-u da eliminiše MNT donirajući sredstva kako bi se kupile ili isporučile vakcine protiv ove bolesti.

Partnerstvo između Pampersa i UNICEF-a je zasnovano na zajedničkim vrijednostima i posvećenosti zajedničkom radu.  Ovim se pravi promjena u svijetu doprinoseći sreći i dobrobiti majki i beba širom svijeta.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info