25 načina da nosite kapu ove zime (i izgledate fenomenalno)

0

Kapa je jedan od najboljih modnih dodataka koji možete nositi tokom hladnijih dana i na nju uvijek treba gledati kao na modni detalj! Upravo ona vam može pomoći da upotpunite vaš zimski stajling, a mi vam donosimo dvadeset i pet fantastilnih načina na koje to možete uraditi.

Klasična crna


Bez obzira da li imate plavu, crnu, crvenu ili pak neku drugu boju kose, jedno je sigurno – crna kapa odlično stoji svima, bez izuzetka. Pored toga, idealna je i za kombinovanje sa svim drugim komadima garderobe, bez obzira na boje i stil.

Bijela je privlačna


Ovdje je veoma sličan slučaj kao sa crnom kapom – ona svima odlično stoji, ali možda čak i najbolje riđokosim damama (dodatno će istaknuti te prekrasne crvenkaste lokne). Takođe, idealna za sve kombinacije, ali i prilike.

Sivo zimsko nebo


Hej, nećemo kukati zbog zimskog sivila i uopšte nije problem ako se odlučite za kapu u ovoj nijansi. Štaviše, ukoliko je kombinacija u blago svjetlijim nijansama, onda je to pun pogodak. I, još jedna stvar: siva se odlično slaže sa toplijim nijansama poput žute, narandžaste i crvene.

Odlična i za posao


Kapu veoma lako možete uvrstiti i u poslovni stajling, a to je posebno važno ukoliko pješačite do radnog mjesta (zaista, sigurno će vam pomoći da vam bude dovoljno toplo tokom hladnog zimskog jutra).

Kapa i džemper


Ono što je dobro, jeste da možete naći kape koje su veoma slične drugim komadima garderobe. Naravno, džemper ćete sigurno nositi tokom hladnih zimskih dana, a još ako se on slaže sa kapom – to je zaista odlično usklađeno.

Velika kićanka


Kape sa kićankama veoma su popularne i moderne, a što je kićanka veća to je i sama kapa zanimljivija i upečatljivija.

Zimska boja

7
Kada je riječ o zimskim bojama, onda uglavnom pričamo o zelenoj, crvenoj, bijeloj i bež. E pa, uvijek možete birati kapu u jednoj od pomenutih boja (mada nije pravilo kojeg se slijepo treba držati) i sigurno ćete biti trendi.

Crveno i bijelo


Sa komadima garderobe koji su u crvenoj boji sigurno ćete privući pažnju. Ova boja je tako privlačna i popularna, a možete je malo i “ublažiti” pomoću drugih komada odjeće koji su bijeli, ali i pomoću asesoara u datoj nijansi.

Suptilno i prizemljeno


Zemljane, tople boje veoma su suptilne, ali i jako privlačne. Štaviše, ovo su nijanse koje najveći broj žena nosi u svakodnevnim kombinacijama, a idealne su za kombinovanje sa bijelim komadima odjeće i bijelim asesoarima.

Za sve prilike


Kapu možete nositi u svim prilikama. Postoji tako mnogo modela koji su veoma privlačni, ali i jako funkcionalni te se dobro slažu sa svim komadima odjeće.

Sportska elegancija


Ovo je zaista veoma jednostavan stil, a istovremeno je ležeran i pomalo elegantan (u redu, slažemo se da ovu kombinaciju ne možete nositi u svim prilikama, ali u velikom broju njih definitivno možete). Pored toga, možete ga i dodatno istaknuti pomoću asesoara, a kapa je sigurno najpraktičniji od njih.

Crvenkapa


Bez obzira da li idete kod bake ili ne, crvena kapa će vas sigurno istaknuti iz gomile. A evo i jedan odličan prijedlog – možete je spariti i sa obućom, bez obzira da li se radi o čizmama, patikama ili gležnjericama.

Nezaobilazne čizme


Naravno da ih obožavamo i naravno da ih nosimo tokom hladnih zimskih dana. Štaviše, sa toliko modela koji se mogu pronaći na tržištu ponekad se veoma teško odlučiti za samo jedan. Ipak, bez obzira koji odaberete, kapu možete nositi u svakoj od kombinacija.

Kapa i kapuljača

14
Da, ovo je veoma zgodno, posebno kada su u pitanju vjetroviti dani. Parka je najpopularnija i najmodernija zimska jakna, a jedna od najpopularnijih kombinacija sa ovom jakom svakako su farmerice i gležnjerice.

Dimenzije…


Kape dolaze u različitim modelima i oblicima, a jedan od njih svakako je i veća kapa (pa, možemo reći da se radi i predimenzioniranom modelu). Veoma lako je možete uvrstiti u svakodnevni stajling, ali i dobro je uklopiti sa svim komadima garderobe.

Sportski


Ne morate uvijek nositi patike da biste postigli opušteni, (polu)sportski stil. Ponekad to mogu biti i popularne ugsice koje ćete kombinovati sa duksericom i kraćom, sportskom jaknom. I, naravno, dodajte kapu da bi vam bilo što ugodnije tokom hladnih dana i večeri.

Neobavezna šetnja


Postoji tako mnogo prilika da nosite omiljenu mini suknju, a to podrazumijeva i zimsku sezonu. Kombinujte ih sa popularnim čizmama preko koljena i kaputom i dobili ste baš odličnu kombinaciju. Da ona bude još upečatljivija, dodajte i asesoare, a kapa, šal i rukavice su idealni.

Slojevito


I sami znate koliko zimski dani mogu biti nemilosrdno hladni, a baš tokom tim tih dana najbolje je da se oblačite slojevito. Kapa i šal samo će vam pomoći da vam bude još toplije i ugodnije.

Bordo


Zaista odlična i prekrasna boja koja vam može pomoći da unesete svježinu u svoj svakodnevni stajling, a ako baš i ne volite komade garderobe u ovoj boji (ipak razmislite, jer su zaista i više nego zahvalni za kombinovanje), dovoljno će biti da dodate par malih asesoara, a kapa je baš odličan izbor.

Ženstveno


Zimski modeli haljina veoma su privlačni, a i same znate da je haljina jedan od najženstvenijih komada garderobe koji imate u svom ormaru. I, nemojte misliti kako kapa baš i ne ide u ovoj kombinaciji. Da, odlično će se slagati sa haljinom.

Košulja i kožne helanke?


Da, a jedino iz razloga što kožne helanke veoma liče na kožne pantalone pa se mogu “provući” kao takve, u mnogobrojim kombinacijama i situacijama (čak i kada su u pitanju poslovne svrhe). One se veoma lako kombinuju sa svim drugim komadima garderobe i odlične su za svakodnevne varijante. Na kraju, još dodajte kapu i spremni ste za hladni dan koji je pred vama.

Zubato sunce


Da, svima su nam poznati oni zimski dani koji su okupani suncem, ali je vani i dalje jako hladno. Naravno, toplija garderoba je imperativ, a sa kaputom nikada ne možete pogriješiti. I, kako bi vam bilo baš ugodno tokom ovakvog dana, uvijek možete u ovu kombinaciju dodati i kapu.

Krzno


I kape sa krznom su veoma popularne i funkcionalne, a samo krzno može “obogatiti” svaku kombinaciju na najljepši i najjednostavniji način.

Beretka


Ah, iako se ona povezuje sa Francuskinjama, to ne znači da i mi ne možemo da je nosimo. Iako, ruku na srce, nije jedan od modela koji prekrivaju uši, činjenica je da ona izgleda baš šik!

Dugi džemper


Dugi džemper veoma je praktičan i funkcionalan model koji možete nositi od jutra do večeri. Idealan je za kombinovanje sa užim komadima odjeće, kao što su uske farmerice, helanke i uske pantalone. Naravno, ovaj stajling uvijek možete upotpuniti na najjednostavniji način, a to je da dodate kapu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info