10 klasičnih kombinacija boja za savršen stajling

0

Svi želimo da izgledamo lijepo i elegantno tokom svih sezona, ali ponekad može biti prilično teško pronaći savršenu kombinaciju boja. Kako to više nikada ne bi bio slučaj, poslužite se ovim jednostavnim vodičem.

Crvena


Ako nosite crveno, spremite se da budete u centru pažnje – ova boja je, po pravilu, rezervisana za dame koje imaju samopouzdanja. Kombinacija crvene i crne prava je klasika. Međutim, crvena se odlično slaže i sa drugim bojama, a posebno sa sivom, bež i bijelom.

Pastelne boje

pastelne-nijanse
Nemojte se nikada plašiti da ih kombinujete – one su tako nježne i blage te će osvježiti svaki stajling. Možete ih kombinovati jedne s drugima, ali i sa drugim nijansama (doduše, najbolje se slažu sa tamnijim i zemljanim tonovima).

Bijela

bijela
Ona se odlično slaže sa svim drugim bojama, a posebno dobro izgleda u kombinaciji sa crnom, plavom i crvenom bojom. Za opuštene varijante, bijelu kombinujte sa bojom pijeska ili smeđom.

Teksas

teksas
Već duže vrijeme, kombinacija različitih teksas nijansi veoma je poželjna. Ukoliko kombinujete različite komade garderobe od teksasa, pravilo je da oni ne treba da budu istih nijansi. Primjera radi, kombinujte svjetliju teksas košulju sa tamnijim farmericama.

Mornarski stil

mornarski-stil
Koko Šanel ga je prva “popularizovala”, davnih tridesetih godina prošlog vijeka, a tamnoplave pruge dan danas se smatraju jednim od najelegantnijih printova. Boje mornarskih tema su tamnoplava, crvena, crna i bijela. Dizajneri savjetuju dodavanje asesoara zlatne boje, kako bi se kreirao sofisticiraniji stil.

Boja senfa

boja-senfa
Odlično se slaže sa bojom čokolade, bojom drveta, bež, žutim i smeđim nijansama. Takođe, ukoliko vam je cilj da stvorite klasičan izgled, kombinujte je sa bijelom ili crnom.

Marsala

marsala
Ova prekrasna nijansa vina veoma lako se kombinuje sa svim drugim bojama, a imaćete savršen stajling ako je kombinujete sa tri klasične nijanse: sivom, crnom i bijelom. Takođe, sličan efekat postižete i kada je kombinujete sa mliječno bijelom, bež i bojom kafe.

Ružičasta

ruzicasta
Nosite ružišastu kako biste imale ženstven stajling. Ona se odlično slaže sa bijelom, bež, svijetlo plavom, smeđom i plavom. Naravno, nećete pogriješiti ni ako je kombinujete sa drugim bojama, ali u tom slučaju birajte zagasitije nijanse (kao što su, recimo, prljavo ružičasta ili puder ružičasta).

Siva

siva
Siva je sve drugo, samo ne dosadna. Ona je odlična za poslovne kombinacije, ali ne preporučujemo da je nosite od glave do pete. Kombinujte je sa zelenom, žutom, crvenom ili bijelom. Ipak, najbolji efekat postižete ako je kombinujete sa nijansama zelene, od maslinaste do mente.

Plava

plava
Za nju možemo reći i da je jedna od najpopularnijih boja u modnom svijetu, a savršeno se kombinuje sa većinom drugih boja, od boje slonovače, bež, smeđe, crvene pa sve do žute i tamno zelene.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info