Danas je Sajber ponedjeljak: Haos jeftine online kupovine se nastavljaju uz brzi m:tel internet

0

Vjerovatno ste već čuli za Black Friday, tj crni petak, koji je upravo iza nas. A, znate li da je danas Cyber Monday ili Sajber ponedjeljak? Ukoliko ne znate o čemu se radi, Sajber ponedjeljak je marketinški termin za ponedjeljak poslije Dana zahvalnosti u Sjedinjenim Državama. Termin Sajber ponedeljak su kreirale marketinške kompanije, kako bi navikle ljude da kupuju preko interneta. Termin je skovao Ellen Davis, a Sajber ponedjeljak je napravio svoj debi 28. novembra 2005. godine na Shop.org i to preko saopštenja za javnost pod naslovom “Sajber ponedeljak brzo postaje jedan od najvećih online dana za kupovinu u godini”.

Prema istraživačkoj studiji Shop.org/Bizrate Research 2005 eHoliday Mood, “77 procenata online prodavnica je reklo da je njihova prodaja značajno povećana u ponedjeljak poslije Dana zahvalnosti, a taj trend je donio ozbiljne online popuste i promocije na Sajber ponedeljak 2005 godine”.

Deset godina kasnije, online prodaja tokom Sajber ponedeljka porasla je na rekordnih 2,98 milijardi dolara, u poređenju sa 2,65 milijardi u 2014. godine, iako je vrijednost prosječne narudžbe iznosila 128 dolara, nešto manje nego u 2014. kada je prosjek po narudžbi iznosio 160 dolara.

Ponude tokom Sajber ponedjeljaka postoje isključivo online i obično je nude manji trgovci, koji ne mogu da se takmiče sa velikim prodavcima i kompanijama. Crni petak generalno nudi bolje ponude na polju tehnologije, sa skoro 85% više ponuda od Sajber ponedjeljaka. Ukoliko pregledate istoriju Crnog petka, vidjećete da tada u prosjeku ima mnogo više ponuda za male aparate, pribor za jelo i aparate za kuhinju od Sajber ponedjeljka, dok Sajber ponedjeljak ima mnogo više ponuda kada je u pitanju moda.

Ipak, bez obzira na ove odnose, Sajber ponedjeljak je postao internacionalo poznati marketinški termin koji koriste prodavci iz cijelog svijeta, a da biste uopšte mogli da pregledate sve te lude ponude i kupite nešto po veoma niskom cijenama, pomoći će vam kompanija m:tel sa brzom i kvalitetnom internet vezom 24 sata dnevno uz m:tel internet pakete, i to uz pretplatu od samo 0,99 KM tokom prva tri mjeseca.

Vaše je da odaberete jedan od internet paketa iz m:tel ponude, koji najviše odgovara vašim potrebama, zaključite ugovor na 24 mjeseca i plaćate mjesečnu pretplatu po cijeni od 0,99 KM (sa PDV-om), tokom prva tri mjeseca korištenja usluge.

U zavisnosti od toga čim se bavite te koliko i zašto koristite internet, u ponudi m:tel internet paketa možete da birate između Hobby, Optima, Expert i Max paketa. Ovu promotivnu ponudu možete iskoristiti do 10. januara 2017.godine.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info