Sezona Strijelca: Evo šta vaš horoskopski znak otkriva o vašim vezama

0

Znak čija vladavina počinje 22. novembra, a traje do 21. decembra, strijelac, veoma je kontradiktoran, ali i strastven. Evo kakav je on zaista u ljubavi i kakve osobe ga privlače.


Simbolizovan kentaurom, pola čovjekom pola konjem, strijelac je znak u kojemu se sukobljavaju strast i emocije. U jednom trenutku ste trezveni, racionalni i posvećeni, a u drugom avanturisti, koji razmišljaju impulsivno i ne žele se vezati za druge osobe. Upravo zbog toga često ne znate u kojem smjeru se razvijaju vaši odnosi. Veliki ste hedonisti, a zbog toga koristite svaku priliku vjerujući da trebate iskoristiti sve blagodati ovozemaljskog života.

Slobodnog ste duha, obožavate putovati i teško vam se skrasiti. Međutim, ukoliko pronađete srodnu dušu koja bi vas mogla pratiti na vašim putovanjima, posvetićete se toj osobi maksimalno. S obzirom na to da ste željni svega i uvijek otkrivate nešto novo u životu, teško vam je pronaći partnera, a zato često ostajete i sami. Međutim, onda kada odlučite ući u vezu, ona napreduje jednakom dinamikom kao i vaš život.

S obzirom na vašu sklonost ka avanturama, preporučuje se da proživite maksimalno život, prije nego što se odlučite skrasiti. U protivnom biste mogli ishitreno ući u brak, koji bi jednakom brzinom i prestao biti ono što ste htjeli. Sanjari ste i vizionari, a često pokrećete velike projekte i ostvarujete nezamislivo. Vašim znakom vlada Jupiter, najveća planeta Sunčevog sistema, koja vas navodi da želite samo velike stvari i ne pristajete na kompromise. Kao što su slavni strijelci Volt Dizni i Stiven Spilberg bili sjajni u svom poslu i vi težite perfekcionizmu. Na putu ostvarenja želja partner vam pruža podršku, ali i daje krila. Zato ne možete biti sa sličnim osobama već samo sa onima koje vam daju ravnotežu.

Pozitivni ste i optimistični, ali to nisu uvijek najbolje osobine kod vas. Zbog toga često gledate partnere kroz ružičaste naočale i lako se zaljubljujete. Kada kažu da je ljubav slijepa, kod strijelaca bi mogli dodati da je požuda još više slijepa, jer kada osjećate strast prema nekome, ne razmišljate ni o čemu. Tako se dešava da iz želje da usrećite partnera, potrošite ogromne sume novca. Trebate naučiti savladati svoje fizičke nagone, kako ne biste napravili velike životne greške. Zapitajte se želite li kratkoročno ispunjenje ili partnera za cijeli život?

Na svu sreću, u životu uspijevate, čak i kada ste potpuno nepromišljeni. Igrate se vatrom, ali rijetko kad se opečete, jer vas život iz dana u dan nagrađuje novim prilikama. Nekada su one u vidu novog partnera, a nekada u vidu vama omiljene, nove, avanture. Ljudi koji će vas moći pratiti na tom uzbudljivom putu su i oni koji će u konačnici i ostati tu uz vas. Onda kada se odlučite smiriti, tražićete stabilniju i racionalniju osobu, a sve do tada želite živjeti avanturističkim načinom života. Sami ili sa partnerom. Važno da je dinamično.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info