m:tel tradicionalno podržava znanje: Svečanost povodom Dana fakulteta Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci

0

U okviru tradicionalne saradnje Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci i m:tel-a, i ove godine su najbolji studenti generacije na poklon od ove kompanije dobili pametne telefone, kao jedan od načina podrške i priznanja njihovom trudu i talentu.

Svečanost povodom Dana fakulteta, u prisustvu visokih zvanica, ove godine održana je 25. novembra, a tom prilikom proglašeni su najbolji studenti generacije 2015/2016. godine, kao i dodijeljene diplome svršenim studentima ovog fakulteta u protekloj godini, te magistrima. Dekan ETF-a Banja Luka prof. dr Branko Dokić dodijelio je i zahvalnice kompanijama koje su partneri ovog fakulteta u zajedničkom cilju da stvore još bolje uslove za studiranje i budućnost mladih talentovanih ljudi. U ime kompanije m:tel, zahvalnicu je primila Milica Stojaković, portparol te kompanije.

Podrška obrazovanju jedan je od temelja na kojima m:tel gradi odnos sa zajednicom u kojoj posluje, a saradnja sa Elektrotehničkim fakultetom u Banjaluci kroz mnogobrojne projekte i donacije, potvrda je dugogodišnjeg prijateljstva i strateške prakse ove kompanije da ulaže u znanje. Jedan od takvih projekata upravo je realizovan ove godine, kada je renovirana računarska sistem sala, za koju je m:tel donirao računarsku i mrežnu opremu, te pomoć kod instaliranja u ljudskim i materijalim resursima.

Svakako, treba spomenuti i projekat „Stipendije za budućnost“, kojim m:tel potvrđuje praksu podsticanja mladih ljudi da unapređuju svoje znanje. Naime, studenti ovog, ali i drugih fakulteta elektrotehnike i informacionih tehnologija, i ove godine imaju šansu da postanu stipendisti m:tel-a, putem konkursa „Stipendije za budućnost“, koji je otvoren početkom novembra i koji će trajati do kraja mjeseca. Najbolji studenti, sa prosjekom ocjena od i iznad 8, a koji nisu obnovili nijednu godinu studija, imaju priliku pridružiti se svojim kolegama iz prethodnih generacija i postati stipendisti kompanije koja im, osim mjesečnog novčanog iznosa stipendije od 300 KM, nudi i obavljanje stručne prakse u trajanju od mjesec dana u kompaniji.

Obrazovanje mladih stručnjaka najsigurnije je ulaganje u bolju budućnost, a kompanija m:tel želi da da svoj puni doprinos kako tim mladim ljudima, tako i čitavom društvu.

Više informacija o m:stipendijama.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info