Mnogo zdravlja u jednoj konzervi

0

Riba iz Jadranskog mora je generacijama jedan od omiljenih obroka na tanjirima širom regije. Besprijekorna čistoća vode daje ribu kvalitete koja nije poznata samo kod nas. Kada je jedemo, pomislimo na osamljenje ribare u svojim karakterističnim prugastim majicama i njihove brodice sa kojih se u mirno more spuštaju mreže. Ova poznata i sentimentalna priča stoji iza svake konzerve ribe Adriatic Queen.

Konzerva ribe Adriatic Queen koja sadrži pravo bogatstvo protetina, omega-3 masnih kiselina, kalcijuma i vitamina D je nešto čime se firma Sardina d.o.o. iz malog mjesta Postira na Braču ponosi. Sardina je obezbijedila dobro oprobane recepture srdele, sardine, skuše i tune od ribe koja je ulovljena iz vlastite flote i ekoloških uzgajališta. Radi se o ribarskoj priči gdje nema pretjerivanja i spaja se pouzdana i dobro poznata tradicija sa modernim metodama ulova ribe i njene fabričke obrade. Iako se radilo o razvoju od skromnih početaka u 1907. pa do danas, kvalitet i zdravlje su uvijek bili najvažniji za Sardinu.

U današnjoj raznovrsnoj ponudi kada na izbor namirnica treba obratiti posebnu pažnju riba koja ne sadrži konzervanse ili opasne materije poput žive, teško je odabrati ribu u koju se možete pouzdati. U tom pogledu Sardina je dosljedna i posvećena posve čistom i zdravom proizvodu, a Adriatic Queen je posljednji u nizu i nastala je kao kvalitetni rezultat ulaganja napora da se dobije morski obrok koji je prisutan na tržištima od SAD do daleke Azije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info