m:agazin – Tehnologija koja će spašavati živote biciklista

0

Ljubitelji biciklizma ne bi trebalo da propuste novu epizodu emisije m:agazin, koja će biti emitovana u subotu, 19. novembra, od 14.30 časova, na kanalu Radio-televizije Republike Srpske. Voditeljski par Vanja Partalo i Igor Kalaba predstaviće budućnost ovog, mnogima omiljenog vida transporta, ali i druge zanimljivosti iz svijeta tehnologije i nauke.

Napredna tehnologija i na dva točka

Poznata metafora po kojoj je vožnja bicikla nešto što se lako uči i zauvijek pamti mogla bi da postane netačna u godinama koje dolaze. Tako barem djeluje, jer noviteti kao što su „Cyclotron“ i „Hovding“ donose visokotehnološka rješenja i na masovno popularne dvotočkaše. Dok je „Cyclotron“ pametni bicikl, koji omogućava lakšu i zabavniju vožnju, uz pregled svih podataka o pređenim kilometrima i potrošenim kalorijama, „Hovding“ je tu da štiti vozača, potencijalno revolucionarnim konceptom vazdušnog jastuka za bicikliste.

Futrola koja će vas šokirati

Iako smo svi navikli na futrole koje štite pametne telefone, „Volt“ futrola štiti korisnika. Iako je pametna, pomalo je i opasna jer posjeduje mogućnost prenošenja elektrošoka na osobu koja uzme telefon u ruku, i to su u pitanju udari intenziteta kojim raspolažu policijski elektrošokeri. Uz pametni mehanizam prepoznavanja korisnika, Volt omogućava do sada neviđeno obezbjeđenje od krađe ili nedozvoljenog korišćenja uređaja, ali se njima mora pažljivo rukovati.

m:stipendisti u fokusu javnosti

Gost nove epizode m:agazina je Milica Lekić, uspješna stipendistkinja kompanije m:tel. Saznaćemo više o ovoj mladoj dami i njenim akademskim postignućima, i razgovarati o značaju podrške talentima, i to baš u vrijeme kada je još uvijek otvoren konkurs za novu, sedmu generaciju, m:stipendista.

Pored ovih, u sedmoj emisiji m:agazina svoje mjesto će naći i mnoge druge zanimljive teme – od noviteta iz kompanije HTC do usluge Open To Go – televizije za ponijeti.

Svoje komentare i prijedloge možete poslati putem inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel ili putem email adrese magaz[email protected] 

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info