„Čista ladica, čista priroda“: Do sada prikupljeno više od 2000 starih telefona

0

U akciji reciklaže starih mobilnih telefona, koju je pokrenula kompanija m:tel, do sada je prikupljeno više od 2000 starih mobilnih telefona. Zbog velikog odaziva, akcija pod nazivom  „Čista ladica, čista priroda“ biće nastavljena i u narednom periodu.

Stari mobilni uređaji sadrže mnoge materijale koji mogu da budu štetni ako se ne odlože na bezbjedan način. Iz tog razloga, m:tel je pokrenuo akciju sakupljanja zastarjelih telefona, koji će potom biti predati na reciklažu.

Na ovaj način će vrijedne sirovine biti ponovo upotrijebljene, a pozitivan uticaj na okolinu je već sada veliki. Tako je odvajanjem 2000 uređaja za reciklažu ušteđeno dovoljno energije za napajanje 48 domaćinstava tokom cijele godine, dok je sigurnim zbrinjavanjem 2000 baterija spriječeno zagađenje 120 miliona litara čiste vode.

Kako poručuju iz kompanije m:tel, ove brojke su najbolji pokazatelji koliko veliki uticaj mogu da imaju naizgled mali potezi. Stanovnici iz svih krajeva države su učešćem u ovoj „zelenoj“ kampanji pokazali da su ekološki osviješteni i spremni da djeluju, kako bi sačuvali našu nadaleko čuvenu prirodu i sve njene ljepote koje nas okružuju. Svojim primjerom su dokazali da, uprkos brzom tempu života, ima mnogo onih koji su spremni zastati i učiniti nešto za svoju okolinu, ističu u m:tel-u.

Upravo zbog velikog značaja akcije i podjednakog interesovanja za nju, posebne kutije za recikliranje ostaće još neko vrijeme u m:tel poslovnicama širom BiH. Tako će svi građani, koji to još nisu učinili, moći da bezbjedno odlože telefone koji im više nisu potrebni, a od kompanije m:tel će dobiti ekološki poklon, kao i priliku da po najpovoljnijim uslovima kupe novi smartfon Alcatel Idol 4 koji uz tarifu Moj Mix Top može biti vaš već po cijeni 1 KM uz vrijedne poklone, VR goggles, JBL slušalice i masku sa zaštitnom folijom.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info