Počeo osmi “Zaplet”

0

U oktobru mjesecu, već tradicionalno, banjalučko Gradsko pozorište „Jazavac“ organizuje Međunarodni festival mladog glumca ZAPLET, koji je prvi put održan 2009. godine. Ove godine, festival je u znaku proslave desetogodišnjice postojanja ovog pozorišta, koje za cilj ima promociju mladih pozorišnih stvaralaca iz svih oblasti, a naročito glumaca.

„Zaplet 08“ je otvoren 22. oktobra, a trajaće do 28. oktobra 2016. godine, u okviru koga Banja Luka ima priliku da ugosti pozorišne umjetnike iz Zagrebačkog kazališta mladih, Bosanskog narodnog pozorišta, Zenica, Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić“, Beograd, Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad, te Beogradskog dramskog pozorišta. Festival je otvoren predstavom pozorišta domaćina, „Malo blago“, a posjetioci su imali priliku da pogledaju i izložbu fotografija „10 godina Gradskog pozorišta Jazavac“, Dejana Zorića, glumca i jednog od osnivača ovog pozorišta.

Višegodišnje prijateljstvo pozorišta „Jazavac“ sa m:tel-om potvrđeno je i ove sezone, kao i nesebična podrška koju ova kompanija tradicionalno pruža pozorišnoj umjetnosti, a iz koje proističu mnoge kulturne manifestacije poput ovog festivala.

I ove godine će na kraju festivalskih dana biti dodijeljene tri nagrade: za najboljeg glumca, najbolju glumicu i za najbolju predstavu Festivala, a svečano zatvaranje i dodjela nagrada zakazani su za petak 28. oktobra, kada će biti održan i koncert Gradskog tamburaškog orkestra Banjaluka.

m:tel – imate prijatelje!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info