5 stvari koje žene sa stilom nikada ne rade

0

Sigurno poznajete žene koje uvijek izgledaju sređeno. One koje kombinuju komade garderobe koje vi nikada ne biste kombinovali, a izgledaju fantastično. Iako ne možete baš uvijek, sa sigurnošću, znati kako ove dame postižu fantastičan stajling, ipak se možete voditi njihovim primjerom i izbjegavati sljedećih pet grešaka.

Pratite trendove samo da biste bili u trendu


Čini se da skoro svake druge sedmice nešto novo postaje popularno i trendi. Žene koje imaju stila (sigurno ste primijetili) nikada se ne osjećaju dužnima da ih prate. Zato, nemojte misliti kako morate “ispratiti” svaki trend, jer svaki trend ne odgovara i svakoj ženi. Čak i da je većina žena “opsjednuta” određenim trendom, vi procjenjujete da li vam on odgovara ili ne.

Oblačite se da biste drugima izgledali dobro


Žene koje zaista vole modu, oblače se da bi udovoljile sebi, a ne onima oko njih (a posebno ne muškarcima). Žene koje imaju stila modu koriste kao način izražavanja, a oblače se tako kako se oblače, jer ih to čini srećnima. Ukoliko vam određeni komad odjeće pomaže da se osjećate udobno i srećno onda ga i nosite, bez obzira na to da li bi ga drugi nosili ili ne.

Ne nosite odjeću koja vam odgovara


Žene koje imaju stila znaju pravu vrijednost dobre krojačice. Nekoliko, naizgled beznačajnih, promjena mogu od sasvim običnog komada garderobe napraviti spektakularan. Naravno, potrebno je više novca da bi se napravile određene prepravke, ali dugoročno je bolje imati manje komada garderobe koji vam savršeno pristaju nego tonu koja, jednostavno, samo “visi” sa vas.

Nosite odjeću u kojoj se ne osjećate u potpunosti udobno


Ako ćete se zbog određene kombinacije koju ste obukli samo vrpoljiti, onda je nemojte ni nositi. Ako nosite nešto što vam je neudobno, znajte da će se to i primijetiti, kako na vašem licu tako i na držanju. Dakle, ako i najmanje oklijevate oko nošenja određenog komada garderobe (jer već unaprijed sumnjate da se nećete u njemu osjećati udobno), najbolje je da ga u potpunosti preskočite. Sigurno ne želite da provedete cijeli dan razmišljajući o tome kako vam nešto stoji.

Nemarni ste prema svojoj odjeći


Da li vam se dešava da nakon napornog dana vaša odjeća završi prebačena preko stolice (ili možda čak na podu)? To je nešto što žene koje imaju stila nikada ne rade. One previše cijene svoju odjeću. To znači da je uvijek ostavljaju gdje joj je i mjesto: ukoliko se nešto još može nositi, onda to ide na vješalicu (kako bi se izbjeglo stvaranje nabora, gužvanje i eventualna oštećenja). To je pogotovo bitno kod skupih komada garderobe – zaista je mudro da prema njima nikada ne budete nemarni.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info