5 kombinacija boja koje su savršene za jesen

0

Kako biste izgledale veoma moderno ove sezone, nemojte misliti da su samo tamnije nijanse idealne za odličan stajling. Dakle, smeđa i crna uvijek su dobrodošle, ali kako biste imale živopisan i moderan stajling, birajte i nijanse koje izlaze iz vaše zone udobnosti. Donosimo pet fantastičnih prijedloga.

Narandžasta i plava


Sjajna kombinacija boja koju možete nositi u svim prilikama. Ukoliko se odlučite za svjetlije nijanse plave i narandžaste, dobijate fantastični kolor-bloking trend. Ukoliko pomenuti trend nije baš za vas, onda birajte zagasitije odnosno tamnije nijanse pomenutih boja.

Žuta i ljubičasta


Iako se obje boje mogu kombinovati sa mnoštvom drugih boja, one zapravo odlično izgledaju i kada se kombinuju skupa. Svjetlija nijansa (u ovom slučaju žuta) odlično ide uz kraljevsku nijasnu (ljubičastu) te se dobija utisak elegancije i skupocjenosti.

Crvena i bež


Ukoliko crvenu boju kombinujete sa neutralnim ili svijetlim nijansama, kao što je bež, dobićete fantastičnu kombinaciju koja odiše elegancijom i samopouzdanjem. Bež košulja i crvene pantalone, bež baloner i crvena torbica, bež tunika i ogrlica koja na sebi ima crvene detalje – sve je do vas i vaših afiniteta. U svakom slučaju, dobijate kombinaciju koja je idealna za jesen.

Zelena i ružičasta


Ružičaste nijanse obično se najbolje slažu sa plavom bojom, ali ukoliko želite da se istaknete i da ne budete kopija drugih, kombinujte puder ružičastu nijansu sa zelenom bojom (po mogućnošću smaragd zelenom).

Fuksija i tirkiz


Kombinacija ove dvije boje idealna je za sve prilike, formalne i opuštene. Kako ih najbolje upariti? Džemper ili bluza boje fuksije odlično će se slagati sa tirkiznom maramom. Osim toga, nećete pogriješiti ni ako kombinujete samo detalje pomenutih nijansi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info