Zbog ovakvog ponašanja veze uopšte ne funkcionišu!

0

Da li je moguće da vaše ponašanje može biti nešto zbog čega ne možete da “pronađete” i zasnujete vezu koja vam u potpunosti odgovara? Iako možda mislite da ste spremni za vezu, postoje određeni načini na koje sabotirate lične želje i preferencije koje utiču na ostvarivanje funkcionalne i uspješne veze.

Sljedeći obrasci ponašanja mogu biti uzrok zbog kojih vaša veza ne funkcioniše.

Nizak nivo samopoštovanja

Zbog ovakvog ponašanja veze uopšte ne funkcionišu!
Ovo je jedna od mogućih “osobina” koja sprečava funkcionisanje veze. Zaista je teško voljeti nekoga drugog ukoliko ne gajite ljubav prema sebi. Fokusirajte se prvo na sebe, radite na sebi pa tek onda (kada se dovoljno poštujete i cijenite) počnite da tražite partnera.

Bojite se šta će se desiti ako pronađete “onog pravog”


Strah nije neuobičajen za samce. U ovom slučaju, bojite se gubitka slobode ili da ćete izgubiti potencijal kako biste pronašli nekog još boljeg, a ko bi mogao naići kada ste zauzeti. Ponekad vas strah od uspjeha sprečava da ostvarite funkcionalnu vezu.

Mislite da morate odustati od sebe da biste bili u vezi


Nikada ne treba da žrtvujete svoju ličnost zbog partnera. I, nemojte nikada razmišljati kako morate da odustanete od svojih želja i ideala samo da biste bili s nekim. Jeste, kompromisi u vezi su uvijek dobra stvar, ali to ne znači da treba da postanete neko drugi kako biste bili u vezi.

“Trčite” za nekim ko nije slobodan


On će možda napustiti ženu s kojom je trenutno u vezi. Ali, možda i neće. Ne, ne osuđujemo, ali imajte na umu da ukoliko se viđate s nekim ko nije slobodan to onda i nije veza. I, vi izvlačite deblji kraj, a njemu je odlično. Da li želite samo mrvice ili cijeli kolač?

Nemate povjerenja


Sasvim je jasno da neće baš svaka veza funkcionisati i, ako ste jednom bili povrijeđeni, razumljivo je da ćete dati sve od sebe da se to ne desi opet. Međutim, uvijek je bolje voljeti i biti povrijeđen nego ne voljeti uopšte. Da biste voljeli, morate otvoriti svoje srce i biti spremni na ranjivost. U suprotnom, bićete u vezi s nekim koga ne volite, a to sigurno ne želite, zar ne?

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info