Večeras: Mlad Mjesec u znaku Djevice (i kako da to najbolje iskoristite)

0

Od večeras pa u sljedećih par dana, mlad Mjesec u Djevici otvara vrata novinama. Sve na čemu smo do sada radili, ove godine, u periodu mladog Mjeseca će da preraste u nešto novo. Zapravo, imaćemo mogućnost da razaznamo šta nas to očekuje sve do februara sljedeće godine. Sve što se bude pojavljivalo tokom perioda mladog Mjeseca samo će utirati put novom energetskom ciklusu koji će nas voditi u budućnosti.

Ovaj energetski ciklus mnogo je drugačiji od onog kojeg smo doživjeli ranije ove godine, u martu. Ovaj ciklus je blag i više otkriva. Biće mnogo manje zbunjenosti i stagniranja, a više jasnoće i razumijevanja.

Sve ovo će, međutim, doći vremenom. Iako će vrata ovoj novoj energiji biti otvorena večeras, možda će nam biti potrebno čak i mjesec dana prije nego shvatimo gdje nas ta energija vodi. U međuvremenu, moramo biti načisto sa samima sobom oko toga šta zaista želimo i u kojem pravcu istinski želimo da krenemo.

Ovaj mladi Mjesec će aktivirati i rijedak astrološki aspekt s kojim se nosimo od novembra prošle godine (kvadrat Saturna i Neptuna). Ovaj aspekt ne samo da nas je naučio da usporimo nego nam je i pomagao da doradimo i reorganizujemo svoj sistem vjerovanja i za šta se zalažemo. Ovaj aspekt nam pomaže da shvatimo kome istinski možemo vjerovati i s kakvim uvjerenjima je potrebno da se uskladimo. Takođe, zbog njega smo bili primorani da skinemo ružičaste naočale i da svijet vidimo zaista onakvim kakav je.

Večeras_Mlad Mjesec u znaku Djevice (i kako da to najbolje iskoristite)Desetog septembra, ovaj aspekt će nam predati svoje konačne poklone, a što bi trebalo da nam donese osjećaj da smo priveli kraju sve što je i trebalo da se završi. Međutim, da bi se stiglo do te tačke, možda ćemo morati da otpustimo strahove koji su vezani za percipiranje stvari onakvim kakve one istinski i jesu.

Čini se da ova godina zaista od nas traži da usporimo, a s ciljem boljeg razumijevanja u kojem pravcu treba da krenemo i koji izbori nam služe, a koji nas koče. Energija Djevice, tokom ovog mladog Mjeseca, takođe će nas podržavati u tome da usporimo. Međutim, ova energija veoma je moćna i puna mudrosti. Ona nas izaziva da se dublje zagledamo u svoje srce i da se okrenemo prema sebi. Možda i zbog toga što je ovaj znak potpun i moćan i onda kada stoji sam.

Tokom perioda mladog Mjeseca, svi ćemo osjetiti ovu energiju. Svi ćemo imati osjećaj unutrašnje snage i povjerenja u sebe i svoje sposobnosti. Ovaj mladi Mjesec će baciti svjetlo na esencijalni dio našeg bića te će nam pomoći da se podignemo na svoje noge. Da čvrsto stanemo na njih i da se oslobodimo težine koja nas je sputavala.

Ovaj novi ciklus nešto je čemu se svi možemo radovati. Njegova energija je snažna, moćna i centrirana oko ozdravljenja, istinskih vrijednosti i pronalaženja unutrašnje snage.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info