5 razloga zašto se većina muškaraca ne može nositi sa snažnim ženama

0

Šta tačno ženu čini snažnom? Njene borbe, odricanja i nesebičnost. Snažna žena je izdržala bol, prevazišla iskustva koja su joj lomila srce i dozvolila je sebi da prašta. Plivala je u dubokim i opasnim vodama i držala je dah koliko god je mogla, do zadnjeg atoma.

Ona je dovoljna samoj sebi, nezavisna je, voli ljude i ne boji se da pokaže svoju ranjivost. Snažna žena zna da ste u jednom trenutku neko ko je savladao sve životne vještine, a u sljedećem opet učite.

Međutim, činjenica je i to da se većina muškaraca ne može i ne zna nositi sa ovakvom ženom. Evo i zašto.

Njoj nije potreban muškarac da se bori umjesto nje


Muškarac želi da se osjeća potrebnim i poželjnim. Potrebno mu je da zna da se bori za vječnu ljubav i divljenje svoje žene. Snažna žena voli svog muškarca, ali je istovremeno i veoma nezavisna. On joj nije potreban da bi vodio njene bitke. Ako ima problem, ona ga odmah rješava. Ne sjedi, ne izigrava žrtvu i ne čeka da muškarac riješi njene probleme. Neki muškarci se s ovim ne mogu nositi.

Ona zna šta želi


Snažna žena zna šta želi, kako da to postigne i uvijek pamti sve što je morala izdržati i proživjeti kako bi ostvarila ono što je sebi zacrtala. Primjera radi, ako joj se sviđa muškarac, prići će mu. Neće čekati da on napravi prvi korak. Veoma je uporna i istrajna, a to nekim muškarcima može biti osobina koja ih odbija i zastrašuje. Ona nije pokorna. Ona voli svim svojim srcem, ali joj nije problem da nastavi istraživati svijet bez muškarca pored nje.

Ona zahtijeva iskrenost i ranjivost


Kada je riječ o teškim pitanjima (oko kojih muškarci imaju problem da se otvore), snažna žena ne oklijeva. Ona odmah ide do same srži problema. Ne okoliša. Potrebno joj je da zna da li je njen partner u stanju da plovi okeanima nesigurnosti ili će se utopiti odmah na startu.

Snažna žena se ne boji prošlosti. Ona želi da sazna sve o stvarima koje čine ljude onakvim kakvi su. Muškarci veoma često ne pokazuju da su ranjivi, jer smatraju da ih to čini slabima u očima žene. S druge strane, snažna žena upravo želi da vidi koliko je muškarac ranjiv. To, velikom broju muškaraca, može biti odbojno.

Uvijek prepozna kada je neko laže


Snažna žena je iskrena i očekuje potpuno povjerenje u vezi. Ona u trenutku prepozna laž pa čak i onu bezazlenu. Izmišljena objašnjenja kod nje ne pale. Zapravo, može se reći da je živi detektor laži. Ona ne toleriše neistinu i sebičnost. Odbacuje muškarca koji ne može biti u potpunosti posvećen vezi.

Ona ne čeka


Ovaj tip žene ići će s muškarcem i na kraj svijeta, proći sve probleme i raditi na njihovom rješavanju, ali samo ako joj je muškarac posvećen. Međutim, onog trenutka kada se on počne povlačiti, ona odlazi. Neće čekati da muškarac odluči da li želi biti s njom ili s “nekom boljom”. Snažna žena ne igra dječije igrice. Ona može, u cijelom tom procesu, biti povrijeđena, ali je nije strah. Zaliječiće svoje rane i ponovo ustati – hrabra, bolja i snažnija nego ikad prije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info