Najveći ovogodišnji trend: 3 razloga zašto su telefoni sa dvostrukom kamerom novi hit!

0

Ako ste ljubitelj fotografisanja i selfija, onda imajte jednu stvar na umu, posebno ukoliko namjeravate pazariti novi telefon – dvostruka kamera je najaktuelniji trend.

Iako sada postoji značajan broj telefona sa dvostrukom kamerom, ovoj revoluciji je posebno doprinjela kompanija Huawei, uređajem P9, njihovim posljednjim modelom smartfona, koji je odmah po pojavljivanju postao jedan od najtraženijih telefona.

Čemu, u stvari, služi taj drugi objektiv? Dodatni objektiv pomaže da kamera primi više svjetlosti, pa su zbog toga slike napravljene ovim kamerama daleko kvalitetnije. To znači da fotografije nastale u uslovima slabog osvjetljenja – bilo da je u pitanju sumrak, mračna soba ili noćna atmosfera – izgledaju sjajno. To je veoma značajna stavka, jer svi mi koristimo telefone da se fotografišemo sa prijateljima kada smo u barovima i klubovima ili na kućnim okupljanjima, gdje osvjetljenje često može biti loše.

A ove tri stavke jasno govore da je napokon došlo pet minuta za telefone sa dvostrukom kamerom.

  1. Korisnici su počeli da vode mnogo veću brigu o kvalitetu fotografija, a fotografija mnogima postaje omiljeni hobi. Uz impresivne fotografije u boji, dodatni objektiv telefona kakav je Huawei P9, omogućava i neposredno pravljenje zadivljujućih crno-bijelih kadrova, zaista umjetničkog kvaliteta.
  2. Najnoviji smartfoni sa dvostrukim kamerama nisu debeli i teški uređaji. Čak i sa dvostrukim objektivom, oni i dalje izgledaju tanki, elegantni i ugodni za držanje. Štaviše, mnogi upravo Huawei P9 pominju kao jedan od najljepše dizajniranih telefona današnjice.
  3. Iako nisu među najjeftinijima, ovi uređaji su i dalje znatno povoljniji od savremene foto-opreme, a u stanju su da ponude visok kvalitet fotografija i mnoga podešavanja, režime rada i slične funkcije koje su do sada bile rezervisane samo za profesionalnu opremu. Uz sve druge mogućnosti smartfona, naravno.

Jeste li i vi spremni da se priključite trendu dvostruke foto-zabave?

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info