Evo zašto treba da svaki dan počnete s čašom tople vode i limunom

0

Postoji tako mnogo izmišljenih zdravstvenih trendova koje treba da izbjegavate, ali svakodnevno konzumiranje tople vode pomiješane sa svježe iscijeđenim sokom od limuna svakako nije jedan od njih.

Zapravo, to je jedna od najboljih stvari koju možete uraditi za vaše zdravlje – od poboljšanja imuniteta do opskrbljivanja organizma antioksidantima.

Evo zašto treba da svaki dan počnete s čašom tople vode i limunom
Sasvim je jednostavno: ujutro iscijedite jedan limun u čašu, dodajte toplu vodu i popijte (prije obroka). Limun je veoma bogat izvor bioflavonida koji uništavaju štetne slobodne radikale koji oštećuju krvne sudove i izazivaju upale. Pored toga, mješavina tople vode i soka od limuna pomoći će vam i da iz organizma izbacite toksine, ubrzate metabolizam, ali i da se brže razbudite.

Međutim, imajte na umu i sljedeću stvar: limunska kiselina može imati prilično štetan uticaj na zubnu caklinu, ali i za to postoji veoma jednostavan lijek – nakon što popijete čašu tople vode sa sokom od limuna, usta isperite čistom vodom. To će isprati kiselinu koja je dospjela na zube.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info