8 osobina koje su zajedničke svim snažnim ženama

0

Za postizanje psihičke i emotivne snage potrebno je prilično dosta rada i truda. Kako biste dostigle tu fazu, u kojoj vas ni najmanje ne tangiraju stvari oko kojih druge žene prave vječitu dramu, potrebno je da radite na sebi. Da se okrenete sebi. Da počnete da se uvažavate i istinski cijenite sebe i svoju ličnost. Sljedeće stvari zajedničke su svim snažnim ženama, a uz svakodnevni rad i trud i vi možete postati ta žena.

One konstantno rastu

8 osobina koje su zajedničke svim snažnim ženama
Poznato im je da jedina stvar koja stoji između njih i njihovog uspjeha su samo njihovi mikro-pokreti. Shodno tome, one stalno preduzimaju male korake. Kreću se, čak iako je to sporo. Šta god da rade, one ne prestaju da rastu i da se poboljšavaju.

Odnose se dobro prema sebi


U modernom društvu, žene su svakodnevno bombardovane porukama kako nisu dovoljno dobre, osim ako se ne uklapaju u horde bezumnih reklamnih standarda. Snažne žene znaju ko su one. Iako, možda, u početku i nisu imale tako dobro razvijenu vezu sa samima sobom, naučile su usput da je obraćanje pažnje na sebe i upoznavanje sebe način da se otkriju tajne snage i supermoći za koje nikada ne bi ni pretpostavile da ih posjeduju.

One uče da vjeruju vlastitom sudu. Kao i u svakoj vezi koja se gradi na povjerenju, njihova veza sa njima samima jača kako vrijeme prolazi.

Aktivno eliminišu negativne ljude iz svog života


Ovo uključuje ljude koji tračaju, koji zabadaju nož u leđa i ljude koji oko svega prave dramu. Učenje postavljanja zdravih granica veliki je dio življenja života koji nije opterećen emotivnim “prtljagom” drugih ljudi.

One praštaju, ali nikad ne zaboravljaju


One konstantno rade na praštanju. Poznato im je da praštanje nije poklon koji se daje osobi koja ih je povrijedila već da je to više poklon koji daju samima sebi. Snažne žene znaju da je praštanje ključ koji je potreban da bi se oslobodile iz zatvora srdžbe. Bez njega, ostaje se u zarobljen i ogorčen. To dovodi do života koji nije ispunjen srećom. One uče iz svojih grešaka i nikada istu grešku ne prave više od dva puta.

One ne brinu mnogo oko toga šta drugi misle


Snažne žene izbjegavaju igru poređenja. One znaju da njihova sreća zavisi od toga. Takođe, one znaju da su same odgovorne za svoje izbore te, shodno tome, ne okrivljuju druge za svoje greške. Zbog toga ih i ne zanimaju savjeti i mišljenja drugih ljudi. Da se razumije, interesuje ih samo kada pitaju za savjet, a nikada ne dozvoljavaju sebi da dijele savjete, a da ih niko ne pita. Kako one tako rade, očekuju i od drugih da se tako ponašaju.

Prihvataju se onakvima kakve su


Snažne žene su shvatile da je život previše kratak da bi se sažaljevale zbog onoga što one nisu. One oblikuju sebe prema vlastitim očekivanjima. Uče mnogo od drugih i to znanje primjenjuju u vlastitom životu.

Znaju da nisu savršene i da je to sasvim u redu


Odavno su prihvatile činjenicu da niko nije savršen. Žene koje imaju snagu da prihvate sebe (i dobre i loše strane) veoma su prilagodljive. Upravo ta sposobnost prilagođavanja omogućuje im da žive zaista izuzetan život.

Poštuju sebe i neće uraditi ništa što je nepravedno prema njima


Svjesnije su svoje vrijednosti u odnosu na žene koje nisu dostigle ovu fazu. Put otkrivanja ličnih, pravih vrijednosti razlikuje se od žene do žene. Mnoge snažne žene reći će vam da nisu uvijek bile takve. Obično su otkrile svoju pravu snagu u veoma teškim situacijama. Obično, nakon što su isplakale sve suze i nakon što se nisu imale kome drugom okrenuti osim sebi. Upravo tada magija počinje da se dešava.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info