Always partnerstvima nastavlja sa inicijativom #KaoDjevojka

0

Always® nastoji da ohrabri djevojke da se nastave baviti sportom kroz partnerstva koja omogućavaju podršku djevojkama širom svijeta da nastave igrati #KaoDjevojka

Posljednje istraživanje otrkiva da se gotovo sedam od deset djevojaka ne osjeća ohrabreno da se bave sportom*

Sarajevo, 10.08.2016. – Koliko često smo čuli negativne komentare o djevojkama koje se bave sportom bez previše razmišljanja o tome? Koliko puta su djevojke u našoj okolini odustale od sporta bez ohrabrenja da se nastave baviti njime? Sa sedam od deset djevojaka koje osjećaju da ne pripadaju sportu, nije ni iznenađenje da polovina djevojaka odustaje od sporta do kraja puberteta.

„Ranije tokom ovog ljeta, Always® se pridružio novom poglavlju u misiji da zaustavi pad samopouzdanja kod djevojaka u pubertetu ohrabrujući ih da se nastave baviti sportom i da nastave igrati #KaoDjevojka. Sportovi su veoma važni faktori u izgradnji samopouzdanja, pa ipak, mnogim djevojkama nedostaje ohrabrenje, resursi ili čak dostupnost koji će im omogućiti da se njima bave”, izjavila je Mischele Baeten, Always pomoćnik direktora u kompaniji Procter & Gamble. „Veoma smo uzbuđeni jer kreiramo ova značajna partnerstva koja doprinose da se djevojke nastave baviti sportovima i razvijaju svijest o tome kakvu ulogu sport igra u izgradnji njihovog samopouzdanja.”

Partnerski napori su započeli u subotu u Rio de Janeiru gdje se Always obavezao da će podržati inicijativu UN Women  & International Olympic Committe (IOC) – UN žene i Međunarodni olimpijski komitet pod nazivom “Jedna pobjeda vodi ka drugoj”, kojom će 2,500 lokalnih brazilskih djevojaka starosti između 10 i 18 godina steći pristup sportovima i dobiti nastavni plan u izgradnji samopouzdanja koji će činiti dio polugodišnjeg pilot programa. Ove tri organizacije se udružuju kako bi dostigle zajednički cilj da investiraju u vještine i trening djevojaka i time podrže generaciju osnaženih žena sa više samopozdanja.

Nastavni plan koji se koristi u ovom programu, a kojeg je razvila ogranizacija Women Win – Žene pobjeđuju koja je u partnerstvu sa UN Women, je dokazao da može drastično poboljšati samopouzdanje kod djevojaka, kao i razumijevanje seksualnog zdravlja i prava, finansija i ekonomskog osnaživanja:

  • 89% djevojaka izjavljuje da su lideri, u usporedbi sa 46% prije programa
  • 68% djevojaka je steklo više znanja i razumijevanja o nasilju među spolovima, a 93% djevojaka zna gdje da prijave nasilje
  • Gotovo 80% djevojaka bolje razumije svoje reproduktivno i seksualno zdravlje i prava i znaju kako da djeluju preventivno kada su u pitanju trudnoća i seksualno prenosive bolesti.

Ovo obavještenje je dio oprijedjeljenosti brenda Always da ohrabri djevojke da se nastave baviti sportom i nastave igrati #KaoDjevojka. Uspostavljamo partnerstva sa lokalnim organizacijama i trenerima, osiguravajući im jednostavne, spremne komunikacijske alate i informacije kako bi ohrabrili djevojke da nastave igrati #KaoDjevojka.

 

O Always # KaoDjevojka

Inicijativi Always #KaoDjevojka energiju uljevaju milioni djevojaka širom svijeta koje mijenjaju frazu # KaoDjevojka u nešto nevjerovatno dobro. Kampanja Always #KaoDjevojka koja je lansirana u junu 2014. je inspirisana uvidom u to da su početkom puberteta i u prvom periodu zabilježeni najniži nivoi samopouzdanja kod djevojaka, te da štetne riječi mogu doprinijeti opadanju samopouzdanja. Ova kampanja je demonstrirala da produbljeni efekt fraze “kao djevojčica” može imati negativne posljedice na samopouzdanje djevojaka i to je inspirisalo pokret koji je počeo da mijenja percepciju javnosti. Za više informacija o pokretu #KaoDjevojka, posjetite Always stranicu.

 

Metodologija istraživanja

* Always Confidence & Puberty Wave IV Study – Always ankete  o samopouzdanju i pubertetu- dio IV istraživanje je sprovelo MSLGROUP Research koristeći Research Now Panels koje je istražilo 1514 Amerikanaca. Primjenjen je nacionalno reprezentativan uzorak od 1,006 ženskih osoba između 16 i 24 godine i 508 muškaraca između 16 i 24 godine. Istraživanje je sprovedeno u periodu između 30. decembra 2015 i 7. Januara 2016.

O kompaniji Procter & Gamble

P&G sa svojim brendovima služi gotovo pet miliona ljudi širom svijeta. Kompanija ima jedan od najsnažnijih portfolija provjerenih, kvalitetnih, vodećih brendova, uključujući Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks®, i Whisper®.  P&G zajednica obuhvata djelovanje u približno 70 zemalja širom svijeta. Za najnovije vijesti i detaljne informacije o P&G i njegovim brendovima, molimo vas da posjetite P&G stranicu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info